A versenynaptár és a sorsolás alapján vasárnap a Csepel csapatát fogadná a Nyíregyházi FRK a férfi NB I alapszakaszában. Igen ám, de a korábban történtek miatt jelen állás szerint nem lesz meccs. Miként arról már beszámoltunk, a szövetség illetékesei úgy döntöttek, hogy kizárják a bajnokságból a szabolcsiakat a juniorok miatt.

A nyírségi együttes juniorcsapata három egymást követő bajnokiján (Csepelen, Kecskeméten és Kazincbarcikán) csak öt játékossal jelent meg, ennek következtében ki nem állónak kell tekinteni. Mivel ha valamely csapat a bajnokság során három mérkőzésen nem áll ki, a versenybizottság a csapatot a bajnokságból kizárja. A felnőtt csapat egyik erőssége, a rutinos Pampuch Csaba, aki miként társai zöme, munka után járt (ha tudott) edzésre, színtiszta amatőrként a játék örömén kívül semmit sem kapott.

― Sajnos a szabályokat be kell tartani, mi pedig ezek szerint vétettünk, és bűnhődnünk kell ― kezdte Pampuch Csaba. ― Azt azért elmondanám, hogy nem tartom sportszerűnek, hogy egyből a legsúlyosabb büntetést, a kizárást ítélték meg. Nem könnyű manapság összeszedni ennyi utánpótláscsapatot, és most egyetlen juniorkorú miatt bűnhődik a klub. Majdnem kétmilliót fizettünk már be, nevezés és egyéb címeken a szövetségnek, amiért semmit sem kaptunk. Annyit talán megérdemelt volna egy olyan város csapata, amely korább éveken át meghatározó volt a férfi és a női szakágban egyaránt, hogy ne a legszigorúbb szankcióval sújtsák. Pár ember nem kis munkával küzdött azért, hogy legyen Nyíregyházán röplabda, a szövetség pedig most így elintézi mindent.

Amennyiben valamilyen csoda folytán mégis folytathatja a bajnokságot a Nyíregyháza, akkor természetesen, amikor ideje engedi, Pampuch Csaba is ott leszek az edzéseken és a meccseken, ám ellenkező esetben végleg befejezi a játékot!

― Lesz egy évzárónk, utána pedig csak a haverokkal fogok majd játszani, ha úgy tartja kedvem, mert számomra a család és a munka a legfontosabb, én az utóbbi időben a társaimhoz hasonlóan már nem kaptam semmit a röplabdázásért ― mondta a kiváló játékos.

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda pampuch

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr243522518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása