Nagy csalódást hozott Veres Péter csapata, a Dinamo Moszkva számára az Orosz Kupa nyolcas döntője. A Szentpéterváron zajló tornán a legutóbbi ezüstérmes már a negyeddöntőben alulmaradt a Kuzbassz Kemerovo ellen, amely később bejutott a fináléba. Sovány vigasz, hogy a fővárosiak legeredményesebbje a 11 pontos magyar játékos lett.

A Dinamo kezdte jobban az első szettet, hiszen 5:2-re vezetett, de már ekkor látszott, hogy a nyitásfogadással problémái vannak a csapatnak. A liberó, Roman Bragin nem tudott megbirkózni a német Björn Andrae szerváival. Néhány ásznyitással megfordult az állás, 15:12-re már a bajnokságban is remekül szereplő Kemerovo vezetett. Az ellenfél támadásai is hatékonyabbak voltak, és a francia Samuel Tuia tartotta a különbséget remek megoldásaival (19:15). Pavel Kruglov két ütése visszahozta a moszkvai reményeket, de a hajrában ismét magabiztos volt a Kuzbassz (21:25, 0:1).

A második felvonást elsöprő lendülettel indította a Kemerovo! Verest és Kalinyint is sáncolták, Konstantin Usakov pedig ászt nyitott (8:2). Úgy tűnt, innen is van visszaút a Dinamo számára, hiszen a fővárosiak felzárkóztak két pontra (10:8), de ekkor Pavel Moroz lépett elő főszereplővé, aki ellenállhatatlanul támadott! Konstantin Porosin a pontot érő blokkjaival tűnt ki a mezőnyből, így hamarosan eldőlt a szett (18:9). A moszkvaiak kezdőjéből már csak David Lee és Gyenyisz Kalinyin volt a pályán, de a cserék is tehetetlenek voltak a pontokat kettesével termelő Morozzal szemben. Alekszander Markin hibáival ért véget a játszma, amelyben a Dinamo megsemmisítő vereséget szenvedett (14:25, 0:2).

Feltámadt a fővárosi együttes, és jól kezdte a harmadik felvonást! A korábbinál jobb védekezéssel nyomást gyakorolt ellenfelére a Dinamo. Veres Péter a hátsósorból is hatékonyan támadott, és David Lee is termelte a pontokat (16:11). A második technikai szünetig tehát minden rendben volt, azután viszont gyorsan egyenlített a Kuzbassz! Jurij Pancsenko vezetőedző beküldte Andrej Krasznoperovot, aki megbirkózott a feladattal, ráadásul Samuel Tuia is belelendült (16:16)! És ez még mind semmi, hiszen amikor Porosin kétszer blokkolta Pavlov próbálkozását, Moroz pedig pontosan támadott, már a Kemerovo állt jobban (20:18). A hajrában Kruglov hibázott, Tuia meccslabdához juttatta csapatát, de ezután a Kuzbassz is rontott, méghozzá egymás után háromszor (26:26)! Ezzel sem tudott azonban élni a Dinamo, és amikor Scserbakov leblokkolta Kalinyin ütését, véget ért a meccs (28:26, 3:0). A legutóbbi ezüstérmes Dinamo Moszkva ezúttal a legjobb négy közé sem került be.

A torna képgalériája ide kattintva látható!

Orosz Kupa, férfiak, nyolcas döntő (Szentpétervár)

Negyeddöntő

Dinamo Moszkva ― Kuzbassz Kemerovo 0:3 (―21, ―14, ―26)

Dinamo: Lee 4, Grankin 1, Scserbinyin 4, Veres 11, Kalinyin 7, Kruglov 4. Csere: Bragin (liberó), Pavlov 8, Osztapenko 2, Bezrukov, Markin. Vezetőedző: Jurij Cserednyik
Kemerovo: Scserbakov 10, Moroz 17, Andrae 9, Tuia 13, Usakov 3, Porosin 8. Csere: Kasicsin, Galatov (liberók), Krasznoperov, Taraszov. Vezetőedző: Jurij Pancsenko

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jurij Cserednyik:
― Ma az ellenfél erősebb volt. Jól összehangolták a játékukat, nálunk pedig a nyitásfogadás nem működött. Szinte végig üldöznünk kellett őket, ez sokat kivett a játékosaimból. A harmadik szettben aztán a saját kezünkbe vettük a dolgok irányítását, de a második technikai után valamiért kizökkentünk az addigi remek ritmusunkból. El elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan. Talán a Bjelgorod elleni, közelmúltbeli CEV Kupa-párharc befolyásolta a mostani teljesítményünket.

Jurij Pancsenko: ― A srácok remekül játszottak! Sikerült a finomhangolás, és hittek magukban! A csapat küzdött minden pontért, megpróbálunk ilyen játékot produkálni a folytatásban is.

További eredmények

Negyeddöntő

Lokomotiv Novoszibirszk ― Fakel Novij Urengoj 3:2 (17, ―20, ―22, 17, 11)
Zenit Kazany ― Lokomotiv Bjelogorje Bjelgorod 2:3 (―19, 17, ―22, 25, ―12)
Iszkra Ogyincovo ― Gubernija Nyizsnyij Novgorod 3:2 (―20, ―23, 17, 20, 13)

Elődöntő
Lokomotiv Bjelogorje Bjelgorod ― Lokomotiv Novoszibirszk 0:3 (―14, ―17, ―21)
Kuzbassz Kemerovo ― Iszkra Ogyicovo 3:2 (23, ―15, 24, ―19, 14)

Döntő: Kuzbassz Kemerovo ― Lokomotiv Novoszibirszk
A 3. helyért: Iszkra Ogyincovo ― Lokomotiv Bjelogorje Bjelgorod

Címkék: orosz moszkva légió röplabda veres légiós dinamo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr673501397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása