Jelenleg a kilencedik helyen áll a Veszprémi Egyetemi SC a női NB I 12 csapatos alapszakaszában. Katona Péter edző elégedett az eddig látottakkal.

A jelenlegi bajnoki idényben az Extraligát és az NB I-et összevonva 12 csapatos élvonalat alakítottak ki a női röplabdázók számára. A Veszprémi Egyetemi SC természetesen tagja lett a vegyes erősségű alakulatokat felsorakoztató mezőnynek.

A VESC jelenleg a kilencedik helyen áll, 15 forduló után. Öt győztes mérkőzés szerepel a neve mellett, amelyből kettő 3:2-es arányú. A vesztes találkozók száma hét, de ebből kettőn szintén csak 3:2-re maradt alul a társaság, így jön össze a 15 pont. Az egyetemisták pozíciója meglehetősen stabil, hiszen a tízedik helyezett Budai XI SE-nek tíz, míg a nyolcadik TF-nek 20 pontja van.

― Összességében elégedett vagyok az eddigiekkel. Úgy érzem, sokat fejlődött a társaság. Míg tavaly gyakorlatilag átok ült az ötjátszmás meccseken, addig az idén négy ilyen összecsapásból kettőt hozni tudott, ami éppen ötvenszázalékos előrelépést jelent ― kezdte értékelőjét Katona Péter, a VESC edzője. ― Az élcsapatok ellen teher nélkül röplabdáztunk és tisztességgel helytálltunk, míg a velünk egy súlycsoportban lévőkkel szemben nagyjából azt hoztuk, amire számítani lehetett. Sikerült nem várt bravúrt véghezvinnünk az UTE otthonában, de megbotlottunk a Budai XI ellen, ami jól jellemzi az évadot. Munka és tanulás mellett, amatőr csapatként azonban többet nem is kívánhatnánk a játékosoktól.

A szakvezető úgy vélekedett, az éles szituációkat jobban kezelik a lányok, míg technikailag főleg nyitásfogadásban javultak az év elejéhez képest. A támadások gyorsaságán, pontosságán, a sáncban és a mezőnyjátékban azonban még bőven akad javítanivaló.

― A csapatkapitány, Kovács Anikó két hónappal ezelőtt sérült meg, és a hiányát sokszor megéreztük. Reményeink szerint január végén már újra pályára léphet ― közölte az edző.

Katona Péter külön megemlítette azokat a fiatalokat is, akik még utánpótláskorúak, de tehetségükkel, hozzáállásukkal, szorgalmukkal rendre helyet követelnek maguknak a felnőttek között. Molnár Bettina több poszton is bevethető volt, Dordzsceren Dadzsó pedig remek nyitásfogadásaival emelkedett ki. Varga Nikolett és Poós Adrienn feladóként kapott játéklehetőséget, és mindig ügyesen helytálltak. Telek Nikolettre kulcsszerep hárult Kovács sérülése után.

A VESC a két ünnep között sem állt le, könnyed edzésekkel igyekeznek a lányok megtartani formájukat. A 2012-es év első mérkőzését január nyolcadikán rendezik a Szolnok ellen.

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: veszprém röplabda vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr453501218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása