Eddig nem sok babér termett a férfi NB I alapszakaszában a Sümegi RE alakulatának, azonban az eddig megszerzett öt ponttal is a bennmaradást jelentő kilencedik helyen áll a folyamatos problémákkal küszködő bakonyi csapat.

A szövetség eredetileg 12 csapatosra tervezett férfibajnoksága végül egy hiányzóval, 11 alakulattal vette kezdetét szeptember elején. A mezőnyben egyetlen Veszprém megyei együttes van, a Sümegi RE, amely fennállása során először szerepelhet az élvonalban.

Az első fordulókban az újoncok rutintalansága jellemezte Fehér Tibor edző tanítványait, pedig sikerült olyan tapasztalt, és a korábbi Extraligában sok évet szerepelt játékosokat leigazolni, mint Puspán Balázs vagy Cziczó Gábor. Azonban a csapat nagy részének még szoknia kellett az élvonal légkörét, tempóját, az ellenfeleket is. Tizenkét forduló után pedig az is nyilvánvalóvá vált, hogy a Sümegtől nagy csodát nem várhatunk: öt megszerzett ponttal a kilencedik, vagyis a biztos bennmaradó pozícióját foglalja el. A nyolcadik Csepel szintén öt pontot szerzett eddig, míg a tízedik Debrecen egyet sem, mert a Nyíregyházát december elején kizárták a bajnokságból.

― Mint minden magyar röplabdaklub, mi is folyamatos anyagi gondokkal küszködünk ― kezdte féléves értékelését Fehér Tibor. ― Keretünkbe tizenkét játékos tartozik, akik három megye nyolc településéről járnak át Sümegre. Sokszor megoldhatatlan feladat már az edzések megszervezése is, hiszen azt se feledjük, hogy dolgozó, tanuló, teljesen amatőr sportolókról beszélünk. Az anyagi problémák miatt előfordul, hogy egyes játékosokra csak a mérkőzéseken számíthatunk. Éppen ezért egyáltalán nem csoda, ha sokszor meg nem értés, összeszokatlanság jelentkezik a pályán mérkőzések közben, hiszen bármilyen képességű röplabdásokról is beszéljünk, edzésmunka nélkül nem lehet kimagasló eredményt elérni.

Érdekes ugyanakkor, hogy a sümegi utánpótlás dúskál a tehetségekben, az élklubok nagy harcot folytatnak egy-egy fiatal megszerzéséért. Fehér Tibor szerint a legfontosabb feladat az ifjú tehetségek megtartása, vagyis, hogy a felnőtt csapat kiharcolja a bennmaradást, ezzel biztosítva a sümegi fiataloknak az előrelépést, a játéklehetőséget az élvonalban.

― A város mindent elkövet a csapatunk megsegítéséért, ezért úgy gondolom, mindenképpen meg kell tartanunk a jelenlegi helyünket, és jövőre igyekeznünk kell, hogy fantasztikus és támogató közönségünket még inkább kiszolgáljuk ― mondta Fehér Tibor.

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: röplabda sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr963498699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása