Szegeden tölti a karácsonyt a korábbi válogatott röplabdázó, a még mindig aktív Dobos Ildikó. A Londonban élő és játszó sportoló a párjával és gyermekeivel az ünnepekre mindig hazautazik, és családi körben tölti a szentestét.

Bár a család egy ideje Londonban él, Dobos Ildikóék számára a karácsony csak Szegeden lehet az igazi. A kiváló röplabdázó, az egykori szegedi kedvenc, párjával, Tamással, valamint kisfiával, a négyéves Jakabbal él az angol fővárosban. Lánya, a 22 éves Tóth Luca az idei tanévtől a Newcastle-i Northumbria Universityn tanul sportösztöndíjjal. Hiába azonban a távolság, a nagy ünnepekre mindig hazautaznak.

— A karácsony és a húsvét szent dolog, ilyenkor mindig Szegedre jövünk, hogy a családdal, a nagyszülőkkel ünnepeljünk — mondta a 44 éves Dobos Ildikó.

Angliában egészen mások a szokások, az viszont nem különbözik, hogy már novembertől elkezd minden karácsonyi díszekkel megtelni.

— Londonban, az Oxford Streetet hatalmas ünnepi világítás díszíti, ezt minden évben egy híresség kapcsolja fel nagy médiafelhajtás mellett — mesélte Dobos. — A karácsonyfát már hetekkel az ünnep előtt felállítják, és a szenteste sem olyan, mint nálunk. Inkább huszonötödikén kezdődik az ünnep egy családi ebéddel, vacsorával, ám nem otthon, hanem jellemzően étteremben fogyasztják ezt el. Huszonhatodika a Boxing Day, azaz az ajándékozás napja, ekkor hozza az angolok számára a télapó a meglepetéseket.

Ők viszont hagyományosan ünnepelnek, a huszonnegyedike a faállításról, ajándékozásról szól.

— A szüleink jönnek hozzánk vacsorára, majd másnap a bővebb család gyűlik össze — árulta el a remek röplabdázó. — A szokásos menü lesz: halászlé, bejgli, és természetesen mákos guba, mert a mákot imádjuk. Luca kisebb korában sem volt jellemző, hogy röplabdát vagy sportcipőt kapott volna, most is más jellegű ajándékkal készülök a gyerekeknek.

Karácsony után Luca visszautazik Newcastle-be, ugyanis az iskola és a röplabda mellett egy étteremben diákmunkásként dolgozik. Ildikóék január negyedikén ülnek ismét repülőre, és meg sem állnak Londonig. Ha addig nem, január 14-én biztosan találkoznak Lucával!

— Rangadó lesz a Super 8-ban, a legmagasabb angol női röplabdaligában: csapatom, a Polonia IMKA London a Lucával felálló Team Northumbriát fogadja. Listavezetők vagyunk, a lányomék a harmadikok, úgyhogy biztosan kemény meccs lesz — mondta Dobos Ildikó, aki korábban szerepelt egy csapatban is Lucával, Kecskeméten.

Luca büszkesége

Tóth Luca édesapja az a Tóth Géza, aki a Szegedi Volán és a Tisza Volán kézilabdacsapatának egykori rettegett balátlövője volt, és aki tragikusan fiatalon, 2004-ben 42 évesen hunyt el. Nemrég a Délmagyarország című Csongrád megyei napilap szavazásán minden idők harmadik legjobb szegedi balátlövőjének választották.

— Sosem láttam aput játszani. Sokat jelent nekem, hogy beválasztották a legjobbak közé. Örülök és köszönöm, hogy elismerik a munkáját — írta a delmagyar.hu-n a 22 éves lány.

(forrás: Délmagyarország)

Címkék: anglia tóth röplabda dobos

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr383493917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása