Hétfőn 18 óra 45 perctől MAFC-Vásárhelyi ― Sümegi RE férfi Magyar Kupa-mérkőzés lesz Káposztásmegyeren, a Babits Mihály Gimnáziumban. Bár egy meccsen dől el a továbbjutás sorsa, mégis mindkét csapat idegenben játszik, mert a fővárosiak terme nem alkalmas Magyar Kupa-mérkőzés megrendezésére.

A Sümeg szombaton kijátszotta magát a nagy MAFC ellen, hazai pályán 2:0-ról kapott ki. A több mint kétórás meccsel a lábakban és kezekben vágnak neki a több mint két órás utazásnak a bakonyiak, valamint azzal a gondolattal, hogy a korábbi években többször jártak már pórul a Budapest-bajnokságban szereplő csapattal szemben. Igaz, ez a Sümeg most sokkal jobb erőkből áll és a szombati játéka alapján felszálló ágban van!

A Vásárhelyi eddig veretlen a fővárosi első osztályban, megverte a tavaly még NB I-es székesfehérvári Kodolányit is!  A Vásárhelyi tavaly méltó ellenfele volt az akkor még Extraligában játszó Veszprémnek, és csak óriási izgalmak és remek hangulat közepette csak 3:2-re kapott ki. Annak a csapatnak, amelyből hárman ― Puspán Balázs, Cziczó Gábor, Németh Zoltán ― jelenleg a Sümeget erősítik, hozzájuk csatlakozhat negyedikként a friss szerzemény, Németh Ervin! Tehát nem az ismeretlenbe utaznak a Veszprém megyeiek. Az egyetemisták kerete nem változott az előző évhez képest, ezért talán az összeszokottság szólhat mellettük, valamint a kezdőhatosuk átlagmagassága, amelyet sok NB I-es csapat megirigyelhetne.

A Sümeg mellett szól, hogy egy magasabb szintű bajnokságból érkezik a mérkőzésre, ahol gyorsabb, kombinatívabb a játék, és nyilván szélesebb a taktikai repertoárja is. Persze a MAFC-osok ígérik, hogy megnehezítik majd a sümegiek dolgát, és ha ígérnek valamit, akkor azt komolyan is kell venni ― erre legalább hárman emlékezhetnek a sümegiek közül...

Bár egy meccsen dől el a továbbjutás sorsa, mégis mindkét csapat idegenben játszik, mert az egyetemi csapat tornaterme nem alkalmas Magyar Kupa-mérkőzés megrendezésére a szövetség előírásai szerint.

Címkék: röplabda magyar kupa sümeg mafc vásárhelyi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr973457293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása