Megnyert meccset vesztett el a CSU Medicina a román női bajnokság alapszakaszának hetedik fordulójában. Öt játszmában szenvedtek vereséget a marosvásárhelyiek a forduló rangadójának számító mérkőzésen az Unic Piatra Neamt.

A találkozó az ötödik játszma hosszabbításában dőlt el, miután öt meccslabdát mentett meg a hazai csapat, a hatodikat azonban már nem tudta. Ugyanígy nyerhetett volna a CSU Medicina is, azonban a mérkőzésre a hosszúra nyúló bakisorozatok nyomták rá a bélyegüket, és az utolsót a házigazdák követték el, amikor a döntő játszmában 12:9-ről zsinórban öt labdát vesztettek rossz fogadás és figyelmetlenség miatt, s innen már csak annyira tudtak visszakapaszkodni, hogy a játszma hosszabbítását kikényszerítsék.

Addig is azonban, míg a találkozó az ötödik játszmáig jutott, a taktikai nyitások és a gyenge fogadás határozta meg a játék képét. Más szóval, ellentétben a magas szintű röplabdával, ezúttal úgy tűnt, hogy a nyitó csapat van előnyben, s ahányszor egy-egy jól szerváló játékos került sorra, az általános fogadási hiányosságok pontsorozatokat eredményeztek.

Az első szettben azonban hiába kezdte a CSU Medicina Iancu nyitásával 5:0-lal és folytatta 8:2-vel, 13:13-nál egyenlített az Unic, majd a marosvásárhelyi támadás gyengeségét az agresszív sánccal kihasználva 24:20-ra elhúzott. A CSU Medicina négy játszmalabdát hárított, 24:24 után azonban már nem tudta folytatni a sorozatot.

A második etapban a vendégeken volt a sor az összeomlásban, másként nehezen magyarázható, hogy az Unic 10:8 után alig három pontot gyűjtött. Nem ez volt azonban a fordulat a meccsen, mert a harmadikban a házigazdákon volt a sor, hogy ne tudjanak összpontosítani, s csúnyán alulmaradjanak. A negyedik szettben 8:7 után tört meg az egyensúly a házigazdák javára, hogy egy szokatlanul kiegyensúlyozott időszak következzen, s a szett marosvásárhelyi sorozattal záruljon.

A csapatok megosztoztak a pontokon, a CSU Medicina egy, az Unic két pontot kap, a házigazdák formaingadozása pedig gondolkodásra adhat okot a marosvásárhelyi szakvezetés számára.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 7. forduló

CSU Medicina Marosvásárhely ― Unic Piatra Neamt 2:3 (―24, 11, ―15, 18, ―16)

Marosvásárhely. Játékvezetők: Marin, Buhatel
CSU Medicina: Ivanof, Iancu, Cvetanova, Jovanovics, Chitigoi, Ciocian. Csere: Nechiti (liberó), Cazacu, Pintea, Foca
Piatra Neamt: Stanciu, Chivorchian, Zaharia, Chirilov, Curca, Marin. Csere: Albu (liberó), Buz, Pichiu

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr383458215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása