A Honvéd Zrínyi SE hazai pályán 3:2-re nyert a Hajdúböszörményi TE ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz tízedik fordulójában. A fővárosi csapat idénybeli kilencedik bajnokiján a hatodik ötjátszmás meccset produkálta. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Az előző fordulóban a Zrínyi az Eger otthonában szerzett fontos két pontot, míg a hajdúböszörményiek hazai környezetben győztek 3:0-ra az akkor még csoportmásodik Jászberény ellen. Az eredmények figyelembevételével izgalmas mérkőzésre számíthatott a mintegy 30 fős közönség. A hazai csapatból betegség és egyéb elfoglaltság miatt többen is hiányoztak. Így az év utolsó bajnoki mérkőzéséről távol maradt Ehmann Kata, Heim-Puskás Ivett, Horváth Orsolya, Juhos Rozália és Leirer Adrienn.

A mérkőzés előtti eligazításon hangsúlyt kapott a bemelegítés minőségének, intenzitásának javítása, az ellenfél várható gyors támadásainak hatásos blokkolása, az egyes posztokon, különösen centerhelyen történő határozott, taktikus játék. Kitűzött cél a győzelem megszerzése volt.

A Báczi Géza Általános Iskola tornateremében a vendég HTE szervájával kezdődött az első játszma, de az első két pontot a Zrínyi szerezte. Innentől viszont a hajdúsági lányok hamar egyenlítettek, és remek szerváikkal, gyors kisívű támadásaikkal egyre nagyobb előnyt szereztek. Lendületüket a hazai időkérések, (5:8, 13:20) illetve cserék csak fékezni tudták, és ez most kevés volt a sikerhez (17:25, 0:1).

A második szettet mindkét csapat változatlan kezdőhatossal, de egy-egy előreforgással kezdte. A Zrínyi játéka ott folytatódott, ahol az előző szettet befejezte. Ennek következtében az ellenfél 9:5-re meglépett. A fővárosiak azonban egyre biztosabban kezdtek nyitást fogadni, és így támadásaik is ponterősebbé váltak, s megkezdhették a felzárkózást. 10:9-es böszörményi vezetésnél vendég időkérés következett, majd beindult a Zrínyi-rohamgépezet! Minden úgy történt, ahogy azt a meccs előtti eligazításkor Kovács István edző kérte. Jöttek a veszélyes szervák, a jó és hatásos blokkok, remekeltek a lányok mezőnyben és támadásban. Az eredmény nem is maradt el 24:15-nél még szett-labdákat hárítottak a vendégek, de ennél többet már nem tudtak tenni (25:17, 1:1).

A harmadik etapot mindkét csapat a korábbi hatosával kezdte. A szett elején még mindkét térfélen kiegyenlített játék folyt. 3:3 után viszont egyre határozottabbá vált a budapesti lányok játéka, és a vendégek minden igyekezete ellenére meggyőző, 25:15-ös hazai győzelem született (2:1).

A negyedik játékrészre a Zrínyi összeállítása változott. A kezdőhatosba került Szoldán Glória, és a feladó Csomáli Vivien, míg az ellenfél változatlan módon és összetételben kezdett. Nem a cserék miatt, hanem a hazai csapat dekoncentráltsága miatt a harmadik szetthez hasonló eredményesség odalett. Több rosszkor bekövetkezett nyitásfogadási hiba, alibi-támadások és gyengécske blokkok miatt a Zrínyi hullámzó eredményességgel játszott, meg sem tudta közelíteni igazi tudását. 7:10-nél, illetve 9:11-nél már sejteni lehetett, hogy nagy lesz a baj, ezért az ellenfél játékát cserékkel és időkérésekkel igyekezte megfékezni Kovács István. Minden igyekezet, és a hat csere ellenére a HTE 25:16-ra megérdemelten nyert, és ezzel nyílttá tette a mérkőzést (2:2).

A döntő ötödik játékrészben mindkét csapat a nyertes hatosával kezdett. A nyitásfogadást követő első támadás pontja a hazaiaké lett. Ezután Lakatos Diána szervái rést ütöttek az addig szinte hibátlan vendég mezőnymunkán, aminek eredményeként 5:0-ra meglépett a házigazda. A továbbiakban egy-két látványos és hatásos blokkot követően 8:2-es vezetéssel cseréltek térfelet a csapatok. Folytatódott a Honvéd jó szériája, de 12:3-nál kissé megtorpant az együttes. Érthetetlen nyitásfogadási, illetve támadási hibák miatt egyre lelkesebben játszottak a vendégek, és közönségük bíztatása mellett igyekeztek megtenni a látszólag lehetetlent! Veszélyesnek tűnő lendületük négy meccslabda hárításáig, illetve az eredmény szépítéséig sikeredett, de már nem tudták megakadályozni a 15:8-as játszma- és mérkőzésvereségüket (3:2).

A 92 perces meccs során mindkét csapat bemutatta a látványos, szép röplabdázást, illetve ennek ellentétjét is. A Zrínyi a meccs előtti bemelegítést ismételten elspórolta. Emiatt az első játszmában, hosszú küzdelemben ugyan, de elvéreztek a hazaiak, s fellelkesítették a vendégcsapatot. 2:1-es fővárosi vezetést követően úgy hitték a hazaiak, hogy meg van a győztes meccsért járó három pont. Ez nagy hiba volt, mert mint a mesében, a hajdúböszörményiek majdnem kiénekelték a Zrínyi szájából azt a bizonyos győzelmet jelképező sajtot!

Ezen a mérkőzésen a Honvéd jobban kihasználhatta volna a játékosai testmagasságából, játékrutinjából adódó előnyöknek. A Zrínyi, mint 3:2-es specialista jól vette a döntő szett akadályait, és megérdemelten győzte le a remekül játszó vendégcsapatot. Ha a fővárosi csapat a bajnokság hátralévő meccsein tartósan azt tudja játszani, amit a második, a harmadik, illetve a döntő játszmában mutatott, akkor nem fog további ― a végelszámolásnál hiányzó ― ponttal (pontokkal) fizetni dekoncentráltságáért.

A Honvéd Zrínyi a Következő bajnoki mérkőzését január. 15-én, vasárnap 11 órai kezdettel a csoportelső NRK-Nyíregyháza otthonában játssza.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Honvéd Zrínyi SE ― Hajdúböszörményi TE 3:2 (―17, 17, 15, ―16, 8)

Békásmegyer, 30 néző. Játékvezetők: Varjasi, Árpás
Zrínyi: Fábián V., Lakatos D., Nagy Cs., Váradi, Kiss V., Szoldán A. Csere: Patócs (liberó), Csomáli, Szoldán G., Durst. Edző: Kovács István
Hajdúböszörmény: Tóth K., Jenei, Molnár L., Hajdu A., Kovács É., Árvai. Csere: Szilágyi A. (liberó), Makai, Buglyó. Edző: Richard Richard

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: röplabda zrínyi honvéd hajdúböszörmény nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr113456394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása