A Fino-Kaposvár hazai pályán 3:0-ra (22, 18, 18) nyert a Dunaferr SE ellen a férfi NB I alapszakaszának 14. fordulójában. Ez volt az első meccsük a somogyiaknak az Olaszországba szerződött feladó, Kaszap Tamás nélkül. A húszéves Magyar Bálint remekül pótolta elődjét, nem ő tehetett róla, hogy hemzsegett a szervahibáktól a találkozó. A bajnoki címvédő sikerét nem fenyegette veszély.

A felnőtt mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A juniormeccs statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A köszöntés és az ajándékozás jegyében kezdődött az óesztendő utolsó hazai férfi röplabdamérkőzése Kaposváron. A szurkolók az év röplabdázójának választott Geiger Andrásnak gratuláltak, ezt követően pedig szó szerint záporoztak a szaloncukrok a nézőtérre. Közben persze a meccs is beindult, de az első szett hagyott némi kívánnivalót maga után. Mindkét csapat sok hibával játszott, elrontott nyitások és pontatlan támadások jellemezték ezeket a perceket. A házigazda az első technikai szünet után így is ellépett négy ponttal, ezután pedig már nem fenyegette veszély a győzelmet. Néhány perc elteltével Geiger András játszmalabdához juttatta a társaságot, Szabó Alpár blokkjával pedig kialakult a végeredmény (25:22, 1:0).

A szünetben plüssállatok repültek a pályára a nézőtérről, ezeket az ajándékokat is ― sok más adománnyal együtt ― a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesületén keresztül olyan családoknak juttatja el a klub, amelyeknek a nehéz helyzetük miatt gondot okozhat gyermekeik megajándékozása az ünnepek alatt.

A térfélcsere után csak 3:3-ig tartotta a lépést ellenfelével a Dunaferr. Ezután hazai pontok következtek, Gergye Roland két ásznyitása után pedig már 8:3 állt a táblán. 11:5 után vendég-pillanatok következtek: Dávid Csanád úgy megnyitotta a kaposváriakat, hogy egy pontra felzárkózott csapata, és Demeter mester kénytelen volt időt kérni. A folytatásban is nagy hibaszázalékkal játszottak a csapatok, de a somogyiak mindig előrébb jártak néhány ponttal. Ha közelített a Dunaferr, mindig megrázta magát a Kaposvár, és sikerült újra meg újra elhúznia. A végén már nem hibázott a házigazda: Szabó Alpár blokkja és Nacsa Gábor ravasz ejtése után véget ért a küzdelem (25:18, 2:0).

Nacsa Gábor pontjaival alapozta meg a harmadik szett sikerét a címvédő, és ezúttal is hamar kialakult a megnyugtató különbség a küzdő felek között. Nagy József parádés blokkjának és Geiger András foghatatlan szervájának szólt a taps ezután, a második technikai szünetre pedig már nyolc pontot vert ellenfelére a bajnok. A hajrában is odafigyeltek a kaposváriak, az utolsó pontot pedig Gergye Roland harcolta ki (25:18).

Magabiztosan győzött a Kaposvár, megszületett az újabb 3:0-s siker.

NB I, férfiak, alapszakasz, 14. forduló

Fino-Kaposvár ― Dunaferr SE 3:0 (22, 18, 18)

Kaposvár, 500 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Horváth M.
Kaposvár: Szabó A. 5, Magyar B. 1, Geiger 9, Nagy J. 10, Nacsa 16, Gergye 9. Csere: Dömötör (liberó). Edző: Demeter György
Dunaferr: Tóth A. 2, Dávid Cs. 13, Lukács A. 2, Czintula 5, Hatvany A. 9, Szabó B. 1. Csere: Pápai (liberó), Blázsovits. Edző: Tomanóczy Tibor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:3, 6:7, 10:7, 12:8, 12:11, 13:13, 16:14, 20:16, 22:20, 24:21. 2. játszma: 3:3, 8:3, 11:5, 11:10, 16:13, 16:15, 19:15, 22:17. 3. játszma: 6:2, 8:4, 12:6, 15:7, 18:14, 21:15, 23:16, 24:17

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Demeter György:
― Ott folytattuk, ahol Kecskeméten abbahagytuk. Az első játszma kisebb-nagyobb megingásai után már magabiztosak voltunk. Külön örülök fiatal feladónk, Magyar Bálint jó teljesítményének.
Tomanóczy Tibor: ― Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, azt viszont sajnálom, hogy nem tudtunk igazán méltó partnerei lenni a hazai csapatnak ezen az évzáró gálamérkőzésen.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr393451926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása