A Miskolc négy játszmában győzött a Palota RSC otthonában a női NB I alapszakaszában. A 14. forduló csütörtöki nyitómérkőzésén a fővárosiak egy szett erejéig megint felvillantották valódi tudásukat, a többi három felvonásban a borsodiak remek nyitóteljesítménye és kiváló mezőnymunkája dominált.

Az első szettben az MVSC irányított. Határozott és magabiztos nyitásainak köszönhetően hamar elhúzott a vendégcsapat. A borsodiak ekkor hét ászt szerváltak, ezzel megfogták ellenfelüket. A második játszmában 18:14-re vezettek a vendégek, aztán a fővárosiak feljöttek, és némi meglepetésre fordítottak, mert a miskolciak keze megremegett.

A folytatásban összekapta magát az MVSC, és remek játékot produkálva Szajkó Tímea és Kovács Edina vezérlevétel magabiztosan hozta a játszmát. Az utolsó felvonásban is határozott volt a Miskolc: már 15:7-es vendégelőnyt is mutatott az eredményjelző. Igaz, a Palota nem adta fel és alaposan felzárkózott. A hajrában azonban megrázták magukat Toma Sándor tanítványai, akik magabiztosan diadalmaskodtak.

NB I, nők, alapszakasz, 14. forduló

Palota RSC ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI 1:3 (―10, 23, ―12, ―16)

Budapest, 100 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Bátkai-Katona
Palota: Péter K., Soós I., Keppel, Lengyel, Papp D., Karácsonyi. Csere: Szilágyi (liberó), Haskó, Fodor, Nagy V. Edző: Balogh Beatrix
Miskolc: Csarkó, Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy (liberó). Edző: Toma Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Balogh Beatrix:
― Gratulálok a Miskolcnak. Izgalmas mérkőzést játszottunk, büszke vagyok a csapatomra, hogy nagyszerűen küzdött.
Toma Sándor: ― Jó mérkőzést játszottunk a lelkes Palota ellen.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság miskolc palota röplabda nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr423449291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása