Geiger Andrást választották az év férfi röplabdázójának Magyarországon. A Fino-Kaposvár SE 33 éves csapatkapitánya pályafutása során először lett az esztendő legjobbja.

A hazai sportági szakszövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai. Röplabdában a férfiak között 2011-ben a somogyiak csapatkapitánya végzett az élen. A 33 éves Geiger András hét év után igazolt újra a nevelőegyesületéhez, és nem titkoltan hosszabb távra tervez a kaposvári együttesben. A válogatott játékos 17 évesen mutatkozott be a Kométa-Kaposvár felnőtt csapatában. Ezt követően a somogyiak alapembere és a közönség egyik kedvence lett. 2004-ben döntött a váltás mellett, és egy évet játszott Kazincbarcikán.

Ezután Németországba költözött, ahol öt évet húzott le, a 2010―2011-es évadban pedig Romániában röplabdázott. A sportoló német és román bajnoki címet is szerzett és a VfB Friedrichshafen, valamint a Remat Zalau színeiben a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Geiger korábban liberóposzton játszott, az elmúlt években viszont már ütőként számítottak rá klubjaiban. A népszerű sportember az ősz óta újra a somogyiakat erősíti, és nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy a csapat 11 mérkőzés után is veretlenül vezeti a bajnokságot.

― Ügyvezetőnk, Gelencsér László hívott nem sokkal ezelőtt, és azt mondta, gratulál az év röplabdázója címhez ― mesélte kora délután Geiger András. ― Először azt hittem, viccel, de aztán az egyik elnökségi tagunk, dr. Borbély Csaba is telefonált, így már mindent tudok...

― Mit szóltál a jó hírhez?

― Örülök nagyon az elismerésnek, és köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített a címhez. Egy picit az időzítés érdekes számomra, hogy miért éppen most, de ez a legkevesebb... Korábban például voltam német bajnok is.

― Az idén viszont román bajnoki címet szereztél, az új évad első részében pedig a magyar bajnok egyik legjobbja voltál.
― Valóban jó volt ez az évem is, nagy élmény volt két honfitársammal, Németh Szabolccsal és ifjabb Nagy Péterrel együtt első helyen végezni a Remat Zalau csapatával. A nyáron sokáig úgy volt, hogy Ausztriában folytatom, aztán mégis Kaposvárt választottam, és úgy érzem, jó döntést hoztam. Remek munkát végzünk, jó a társaság, és jönnek az eredmények is.

― Legutóbb a legnagyobb riválist vertétek meg egészen magabiztosan.

― Jól játszottunk Kecskeméten, annak pedig külön örülök, hogy egy ennyire fontos, ráadásul győztes meccsen búcsúzhatott el tőlünk a feladónk, Kaszap Tomi.

― Hogyan tovább? Nehéznek tűnik a további decemberi program is...
― Nagy rangadók várnak még ránk az előttünk álló időszakban. Pénteken a Dunaferrt fogadjuk, nyolc napra rá pedig Kazincbarcikára utazunk. Nem lesz könnyű egyik mérkőzés sem, de nyerni szeretnénk. Főleg a borsodi túra lesz nehéz, mert hosszú utazás vár ránk, a fiatal és lelkes ellenfél pedig biztosan mindent megtesz majd azért, hogy megverjen minket. Én viszont abban bízom, hogy sokáig őrizzük még a veretlenségünket...


(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda geiger

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr393446841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása