A Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:0-ra győzött a Közgáz SC-DSK ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz kilencedik fordulójában. A juniormeccs sokkal szorosabb volt, öt játszmában nyertek a vendégek!

A felnőttek összecsapásán jól kezdett a házigazda a Nyugati-csoport rangadóján, és Kovács nyitásaival öt pontra elhúzott ellenfelétől. Jól komponált támadásaival, és védekezésével is ellenfele fölé nőtt a VSA. Petrás Dalma vonalütéseivel éledezett a Közgáz (8:4). Takács a szélről volt eredményes, majd hosszúra ütötte a labdát. Sok volt a nyitásrontás a vendégek részéről, akik ennek ellenére kezdtek magukra találni. Javultak a szervák, és a szélről rendre pontot értek el a rövid átlóba ütött labdákkal. 18:18-nál egyenlített a vendégcsapat, de ezzel el is lőtte puskaporát, mert a feléledő vasiak érvényesítették nagyobb játéktudásukat, és hozták az első játszmát (25:21, 1:0).

Teljes volt a káosz a vendégoldalon. A szombathelyi nyitások rendre felkészületlenül érték az egyetemistákat. A pontatlan beindításokból nem voltak sikeresek a támadások, míg a hazai csapat magabiztos játékkal állva hagyta ellenfelét. Németh jól irányított, Kovács és Takács pedig a szélről volt ellenállhatatlan. A Közgáz középtámadásait nagy hatásfokkal vadászta le a Mikos, Benesóczky centerpáros. A pályára lépő cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe. Több cserével próbálta felrázni csapatát Lestár László, a vendégek edzője, azonban ez sem segített. 17:6-os állásnál már a második idejét is kikérte. A hazai csapat szárnyalt, magabiztosan, kiváló játékkal iskolázta le ellenfelét ebben a játszmában (25:14, 2:0).

Próbálta feledni az előző játszma enervált játékát a Közgáz, amely lendületesen kezdte a szettet. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. 12:12-nél egyenlő volt az állás, aztán ismét magasabb fokozatra kapcsol a Vasi Sportakadémia. Kovács okos, taktikus, remek nyitásai kikészítették az ellenfél játékosait. Takács kétszer keresztben volt eredményes, majd Simon hátsótámadása talált utat a parkettára (20:15). Az öt-hatpontos előny megnyugtatta, könnyelművé tette a hazaiakat, rontásaikkal közelebb kerül a Közgáz. 23:18-nál nyitást rontottak a vendégek, és Kovács támadása lezárta a játszmát és a mérkőzést (25:20, 3:0).

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 9. forduló

Vasi Sportakadémia — Közgáz SC-DSK 3:0 (21, 14, 20)

Szombathely, 50 néző. Játékvezetők: Barabás, Éri
VSA: Németh, Kovács, Mikos, Simon, Takács, Benesóczky. Csere: Sipos (liberó), Tóth, Kiss. Edző: Mucsi Péter
Közgáz: Horváth, Dénesi B., Tamás, Szabó, Csötönyi, Petrás. Csere: Ruppl (liberó), Felméry, Seres, Varga. Edző: Lestár László

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mucsi Péter:
— Nagyon fontos mérkőzésen, jól, motiváltan játszott csapatom, egy jól küzdő ellenféllel szemben. Győzelmünkkel megerősítettük helyünket a dobogó második fokán. Tudatosan végrehajtott nyitásaink zavarba hozták ellenfelünket. Sáncban és védekezésben is kiváló teljesítményt nyújtott csapatom. Szépen zártuk az évet, és ezzel kívánunk boldog, békés ünnepeket és újesztendőt minden kedves röplabdabarátnak, támogatónknak és szurkolónknak, barátainknak. Köszönjük az egész éves támogatásukat!
Lestár László: — A mérkőzés elején bekezdett az Akadémia, és zavarba hozta csapatomat. A kritikus helyzetekben sokat hibáztunk. Zavarunk a második játszmában csúcsosodott ki, ahol semmi sem sikerült, míg a hazai csapat jól játszott. A harmadik szettben újult erővel nekiálltunk, a szett közepéig jól tartottuk magunkat, aztán érvényesítette erőfölényét az Akadémia. Gratulálok a szombathelyi csapatnak, látszik, hogy egy komoly együttes formálódik Szombathelyen a Vasi Sportakadémia színeiben.

Junior: Vasi Sportakadémia — Közgáz SC-DSK 2:3 (23, —19, 23, —32, —10)

A végtelenségig kiélezett, izgalmas mérkőzésen a szerencsésebb csapat sikerét hozta a rangadó. Mindkét csapat kiválóan teljesített, dicséretet érdemel.

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely közgáz röplabda nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr853436175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása