Ahogy arra számítani lehetett, nem forgott veszélyben az Albrecht-Miskolci VSC-MISI újabb hazai győzelme. A borsodiak szombat este a Veszprém ellen győztek 3:1-re a női NB I alapszakaszának 13. fordulójában.

A találkozót megelőzően Toma Sándor edző arról beszélt, hogy örül az utóbbi hetekben mutatott jó és eredményes játéknak. A tréner elégedettsége érthető volt, hiszen a miskolciak hozták a kötelező mérkőzéseket, és egyszer sem okoztak negatív meglepetést.

A helytállásnak az lett az eredménye, hogy az együttes stabilizálta negyedik helyezését a táblázaton, és csak a BSE, a Gödöllő, valamint a Békéscsaba előzi meg. A szakvezető azt is leszögezte, hogy céljuk minden hátralévő találkozó megnyerése. Nos, az úton, szombaton sikerült megtenni az első lépést.

Toma figyelmeztető jelként könyvelte el, hogy a Veszprém legutóbb idegenben bizonyult jobbnak az Újpestnél! Ebből azt a tanulságot lehetett leszűrni, hogy a dunántúliak formája jó. A formával a miskolci oldalon sem volt gond, és ezt a lányok bizonyították is.

Jól kezdett az MVSC, ültek a kemény nyitások (8:4). A Veszprém nem nagyon tudott a bombaerősen, máskor pedig libegve érkező labdákkal mit kezdeni. Így a borsodiak végig vezetve, magabiztosan nyerték az első játszmát. A folytatásban homokszem került a gépezetbe, de ez az utóbbi hetekben, hónapokban többször is előfordult. Úgy tűnt, mintha előre elkönyvelték volna a győzelmet a hazaiak, és megfeledkeztek arról, hogy a pontokat meg is kell termelni! A Veszprém ráérzett a hazaiak tétovaságára, és egyenlített (1:1).

Nagyobb baj nem lett a dologból. Az MVSC magához tért, és átvette a játék irányítását. Egyik támadást követett a másik, és szaporán gyűltek a pontok. Újból előnyre tettek szert a miskolciak, akik a negyedik játszmában sem lazítottak, így hozták azt a találkozót, amelytől előzetesen azért egy kicsit tartani is lehetett. A jó koncentrálás közönségszórakoztató játékkal párosult, így az utolsó pont után jogosan csattant fel a vastaps (3:1).

NB I, nők, alapszakasz, 13. forduló

Albrecht-Miskolci VSC-MISI — Veszprémi Egyetemi SC 3:1 (22, —23, 22, 18)

Miskolc, 150 néző. Játékvezetők: László É., Vári
Miskolc: Oláh Cs., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy (liberó), Csarkó, Sitkey, Kiss. Edző: Toma Sándor
Veszprém: Szelle D., Telek, Környei, Tobak, Földesi, Jezerniczki. Csere: Pintér E. (liberó), Dordzsceren, Molnár B. Edző: Katona Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor:
— Nagyon szétszórtan játszottunk, sajnálom, hogy csak az utolsó szettben tudtunk magunkhoz méltón röplabdázni.
Katona Péter: — Sajnálom, hogy az első szettet nem sikerült megnyernünk, mert ha az megvan, talán a mérkőzés is másképp alakul.

(forrás: minap.hu)

Címkék: bajnokság veszprém miskolc röplabda nb1 mvsc vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr683436201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ropi1 2011.12.04. 18:55:13

Úgy vélem, az oldal VALÓS TÉNYEK közlése céljából jött létre, hogy PONTOSAN informálja olvasótáborát. Megkérném a Tisztelt Szerkesztőt, hogy mielőtt nyilvánossá teszi írását, ALAPOSAN informálódjon az adott eseményről! Remélem észleli és mielőbb javítja a valóságnak NEM megfelelő részt! Köszönettel!
süti beállítások módosítása