Ha a legnagyobb rivális edzője sajtónyilatkozatban ajánl valakit szövetségi kapitánynak, az már jelent valamit, nem?! Nos, Gyurkó Sándor, a Kalo-Méh-Kecskeméti SE mestere a Kaposvár elleni vereség (0:3) után a hunvolley.blog-nak elmondta, nagyon szívesen látná Demeter Györgyöt a férfiválogatott élén! Természetesen a bajnoki rangadóról, Csomáról és Kaszapról is beszélgettünk az alföldiek edzőjével.

— Csoma Krisztián kiesése mennyiben járult hozzá ahhoz, hogy ez legyen a végeredmény?
— Természetesen nem arra fogom, hiszen Szappanos Máté bátran, önbizalommal játszott, sőt eredményesen is — kezdte Gyurkó Sándor. — Lehet, hogy a következő négy-öt hétben továbbra is rá kell számítanom ezen a poszton. Nem ezen múlt. Két alapdolog: a nyitás és a nyitásfogadás. Szervában határozottabb volt a Kaposvár, és kevesebbet is hibázott, ráadásul pontosabban is fogadott. Kaszap Tamásnak ezekből a pontos bejátszásokból bár nem volt nehéz dolga, hogy egyes blokkal szemben üttesse a társait, mi meg sokszor kettes-hármas blokkokkal szemben erőlködtünk. Jobb csapat a Kaposvár, szépen össze van rakva, nem okoztunk számára túl nagy problémát ezzel a mérkőzéssel, de tudjuk, hogy miben kell előrelépnünk: ez a nyitás, nyitásfogadás. Ha ez sikerül, és egy kicsit bizonytalanabbá tudjuk tenni ellenfelünket a jövőben, akkor lehet majd szorosabb meccset játszani ellenük!

— Hétfőtől nincs Kaszap Tamás! Még a kaposváriak sem nagyon tudják, hogy mihez kezdenek nélküle. Te mit gondolsz, mit sejtesz?
— Én úgy gondolom, hogy fognak igazolni egy feladót. Nem fakadtam sírva, amikor meghallottam a mérkőzés elején, hogy Tamás Olaszországba igazolt. Azért is, mert örülök, hogy sikerült külföldre szerződnie, ráadásul erős bajnokságba, és hát az egyik legnagyobb vetélytársunknak az irányítója... Feladót pótolni nagyon nehéz év közben! De hát Demeter György bizonyította négy hónap alatt, hogy milyen szépen össze tudta rakni ezt a csapatot. Igaz, hogy a kérdés erre nem vonatkozott, de most szövetségi kapitány nélkül van a magyar válogatott. Én azért súgnék egy kicsit a szövetségnek: Demeter Györgyöt meg kéne próbálni rábeszélni erre, hiszen a jelenleg aktív felnőtt edzők közül ő a legjobb, itt, Magyarországon, erre a posztra!

— Hogy mi lesz Kaszap nélkül a Kaposvárral, azt egyelőre nem tudjuk, de mi lesz Csoma nélkül a Kecskeméttel, hiszen az elkövetkező hetekben még lesznek szorosnak ígérkező meccseitek, rangadóitok...
— A sérülés soha nem jön jókor, ráadásul most olyan időszakban ért minket, amelyben rangadók jönnek egymás után, hiszen két hét múlva Dunaújvárosba utazunk, január elején jön a Kazincbarcika, és a borsodiakkal játszunk a Magyar Kupában is a négy közé jutásért. Mindenképpen stabilabbá kell tennünk a csapatot ebben az új felállásban, és úgy nekivágni ezeknek a mérkőzéseknek. Nem szabad semmiképpen kishitűnek lennünk, hiszen nekem sokkal több lehetőségem van a változtatásra, mint az előző szezonban Karagics Mátyásnak volt. Úgy gondolom, hogy azok a játékosok, akik ezáltal pályára fognak kerülni, meg fogják hálálni a bizalmat. Azokon a mérkőzéseken mi vagyunk az esélyesebbek, ezt a terhet kell tudnunk legyőzni, és sikeresen megvívni a rangadókat.

A Kecskemét—Kaposvár mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A juniormérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A rangadó fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

A meccs videóösszefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Címkék: bajnokság kecskemét kaposvár röplabda nb1 gyurkó

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr283437468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása