A TEVA-Gödöllői RC hazai pályán magabiztosan győzött 3:0-ra a Tatabányai Volán SE otthonában a női NB I alapszakaszának 13. fordulójában. A házigazdánál a cserejátékosok is szóhoz juthattak. A vendégeknél többen beinjekciózott vállal, sérülten vállalták a játékot.

Miként a riválisok alapszakaszbeli első, szeptember közepén rendezett összecsapásán, ezúttal sem volt kérdéses, hogy a dunántúliaknál nagyobb játékerőt képviselő, és magassági fölényben lévő gödöllői társulat könnyed akadályvételre készülhetett.

Csakhogy az első játszmában időnként olyan arcát is megmutatta a gödöllői csapat, amire nem lehetnek büszkék a lányok. Talán a kelleténél lanyhább figyelem is közrejátszott abban, hogy temérdek nyitásfogadási hibával rukkoltak elő a vendéglátók, és a támadás-befejezéseknél sem volt mindig érzékelhető az elvárt átütőerő. A vendégeknél többen beinjekciózott vállal, sérülten vállalták a játékot. A Volán SE jól kezdett, és egy darabig állta a sarat. Aztán a házigazdák 12 pontot szereztek zsinórban, és eldőlt az első játszma.

Valójában csupán a második szettre állt helyre a világ rendje — hazai szempontból. A gödöllőiek pontosabb, ezáltal hatékonyabb játéka az eredmény alakulásában is megmutatkozott. Mi több, számos olyan eset is akadt, amikor kifejezetten látványos figurák után landolt a labda a tatabányai térfélen. Ekkor igazi hullámvölgybe került a Volán. A Pest megyei alakulat állva hagyta riválisát, újból szétszerválta a tatabányaiakat.

A záró felvonásra a hazai kezdőcsapatból csak Szakmáry Gréta, Merkószki Tünde, és a liberóposzton jeleskedő Lékó Lilla maradt a pályán. A cserék — döcögős kezdést követően — fokozatosan lendültek bele, és mindent egybevéve magabiztosan tettek pontot az alig egyórás, nem igazán közönségszórakoztató mérkőzés végére. Az utolsó felvonásban már a sokat cserélő hazaiak nem kapaszkodtak annyira, de így is magabiztos győzelmet arattak.

A Gödöllő legközelebb december 10-én, szombaton 17 órakor a listavezető és bajnoki címvédő BSE városmajori otthonában lép pályára.

Tóth Pál István, a Tatabányai Volán SE technikai vezetője: — Ki kellett volna használnunk, hogy a Gödöllő biztos előnye tudatában sokat cserélt, ezzel megadta a sanszot a felzárkózásra. Két játszmában elfogadható teljesítményt nyújtottunk, de egyben nagyon elvertek bennünket.

NB I, nők, alapszakasz, 13. forduló

TEVA-Gödöllői RC — Tatabányai Volán SE 3:0 (20, 6, 15)

Gödöllő, 200 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Gödöllő: Lutter, Horváth G., Merkószki, Csengeri, Szakmáry, Széles. Csere: Lékó (liberó), Németh Zs., Kriegel Zs., Berze, Háfra D., Győri. Edző: Ludvig Zsolt
Tatabánya: Sínai, Dombi, Szatori, Haász, Szővérdffy, Mészáros. Csere: Tóth R. (liberó), Pap I., Kovács G., Velladics, Lovas. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:4, 10:6, 15:12, 20:15, 24:20. 2. játszma: 4:4, 17:5, 24:6. 3. játszma: 3:5, 15:5, 16:9, 20:10, 24:15

(forrás: Gödöllői Hírek, kemma.hu)

Címkék: bajnokság tatabánya röplabda gödöllő nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr753437585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása