A szezon legnagyobb rangadójára készül a Fino-Kaposvár férficsapata. A bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő somogyiak vasárnap elsőszámú riválisuk, a Kecskemét otthonában lépnek pályára.

A két együttes az elmúlt években emlékezetes mérkőzéseket vívott egymással, a mérleg nyelve pedig egyértelműen a somogyiak felé billent. A hazai 3:2-es siker után idegenbe is nyerni megy Demeter György edző legénysége.

Máig emlékezetes a férfi röplabda élvonal szeptemberi csúcsrangadója: az átalakult kaposvári együttes gigászi csatában gyűrte le a kecskemétieket. A 3:2-es diadal megadta a lökést a Kaposvárnak: a fiúk tíz meccs után is veretlenül vezetik a bajnokságot. A hazai papírforma-sikerek után két nemzetközi előkészületi találkozóval hangolt a kecskeméti derbire a dunántúli együttes.

— Fontos és jó is volt az a két nemzetközi mérkőzés, amit játszottunk, mert a legutóbbi öt bajnokin nem voltak olyan erősségűek az ellenfelek, mint a Kecskemét — nyilatkozta a center, Szabó Alpár. — Elszoktunk attól, hogy meg kell küzdenünk a sikerért. A múlt heti szlovéniai meccsen rájöttünk arra, hogy a korábbi meccseken nyújtott teljesítmény kevés lesz, Eszéken pedig már nyertünk is, úgyhogy jók leszünk! A kecskemétiek is nagyon készülnek, meg szeretnének minket verni. Ők a tavalyinál most erősebbek, de szerintem mi is erősödtünk, és most is mindenki csak a győzelmet tartja elfogadhatónak!

A somogyiak csapat Eszéken 3:1-es győzelmet aratott, és a játék is sokat gyorsult a korábbiakhoz képest. Vasárnap, az alföldi városban kiderül, mire lehet elég a teljesítmény.

— Én nagyon várom ezt a mérkőzést, mindig szeretek a Kecskemét ellen játszani, mert jó játékerőt képviselnek, és főleg hazai pályán tudnak nagyon jól szerepelni — fogalmazott a fiatal tehetség, Gergye Roland.

A Kecskemét—Kaposvár röplabdarangadó vasárnap 17 órakor kezdődik, a találkozóról élőképes közvetítésben számol be a kapos.hu videós hírportál.

(forrás: kaposvarvolley.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét kaposvár nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr853430281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása