A Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán 3:0-ra nyert a Dági KSE ellen a férfi Magyar Kupa első fordulójának első mérkőzésén. A borsodiak szoros játszmákban győztek, így talán lesznek még izgalmak a visszavágón is.

Meglehetősen foghíjas csapattal érkezett a Dág együttese Kazincbarcikára. Az első technikai szünetig kétszer is nyitást hibázott a Vegyész, de rontott a rangidős Oszuska I Zoltán is, viszont Bokor Elek és Juhász Péter nem! Az ő ütéseikkel 8:7 volt a házigazdának. Csökönyösen tartotta magát a vendégcsapat, mi több, Csizmadia rossz ütését követően már 13:15 állt az eredményjelzőn. Gulyás két megmozdulása, közte Zirigh Balázs fogadási bakija fordított mindezen, és 19:16-nál már a Dág kért időt. A borsodiak nem is engedték közelebb a látogatókat, akiknél éppen a legjobb, Oszuska II Zoltán adta ajándékba a huszonötödik pontot (1:0).

A második felvonásban 2:4-nél fel kellett emelnie a hangját a Dudás Andrásnak, minekutána picit kapkodóvá vált a hazaiak játéka. Fordult a helyzet, majd megint, a Dág javára (7:8). Kiegyenlített volt a meccs, 14:13-nál Szauter Péterrel szemben állt össze egy kiváló Vegyész-blokk Juhász mindig megoldotta, amit kellett, és 20:16-nál közel érezhette a játszmát a Kazincbarcika, de egy lenyelt nyitásfogadás után még semmi nem volt biztos. A Dág gyorsan kikérte mindkét idejét (23:20, 24:21), Oszuska II Zoltán be is vert két labdát, így a hazai tréner nyomott csengőt. És megint érkezett Juhász, és véget ért a szett (2:0).

A nulla-kettő ellenére sem volt ideges a Dág, 2:5-tel indult ugyanis a harmadik rész, de hamar összeszedte magát a Vegyész (7:6). Megint kihasználta a rövid pihenőt a vendégcsapat, és két pontot szerzett a visszatérés után. A második technikai szünetig semmi sem változott, ide pont, oda pont, ám ekkor kettővel megugrott a Dág (14:16). Tartotta a fórt a látogató, de 18:20-nál érkezett a levegőben Bokor Elek, aztán egy hármas sánc takarta be Oszuska II Zoltán próbálkozását (20:20). A végjátékban jól koncentrált a házigazda, s hozta ezen felvonást is. A visszavágón így már egy nyert játszma is elég lesz a továbblépéshez a Kazincbarcika számára.

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló, 1. mérkőzés

Vegyész RC-Kazincbarcika — Dági KSE 3:0 (21, 23, 22)

Kazincbarcika, 100 néző. Játékvezetők: Donkó, Pőcze
Kazincbarcika: Lehóczky L., Dudás, Juhász, Gulyás, Csizmadia, Bokor E. Csere: Szántai (liberó), Lehóczky G., Árva, Orosz. Edző: Dudás András
Dág: Oszuska G., Szauter, Oszuska II Z., Bársony, Oszuska I Z., Krupánszki. Csere: Zirigh (liberó), Takács. Edző: Oszuska I Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
— A stabilan játszó Dág tartotta velünk a lépést, de a végjátékokat mindig meg tudtuk pörgetni, és ezzel nyertünk is.
Oszuska I Zoltán: – Ahhoz képest, hogyan tudtunk felállni, három ifjúsági korú játékossal, a csapat mindent megtett. Azonban ma ennyivel jobb volt a stílusosan röplabdázó Vegyész. Remélem, otthon szorosabb lesz.

(forrás: boon.hu)

Címkék: röplabda magyar kupa kazincbarcika vegyész dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr513427531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása