Dora Horvath grande protagonista!

 2011.11.29. 14:46

Két nagyszerű és értékes győzelmet aratott az Asystel Volley Novara az olasz női bajnokság alapszakaszában! A főszereplő mindkét sikerben a magyar Horváth Dóra volt!

A Világkupa és az olimpiai előselejtező-tornák miatti szünetet követően rangadókkal folytatódott az olasz női bajnokság élvonala (A1 Liga). Az alapszakasz ötödik fordulójában Horváth Dóra csapata, az Asystel Volley Novara 3:2-re győzött a nagy rivális Norda Foppapedretti Bergamo otthonában! A magyar röplabdázó igazán büszke lehet a teljesítményére, hiszen ő lett a mezőny legeredményesebbje, 22 ponttal (+11)! Ő kapta a legtöbb labdát támadásban, 61 próbálkozásból 19 pontot szerzett (31%), és volt három ásznyitása is. A többi adatért nézd meg a statisztikát! Aztán nézd meg a képgalériát!

Nem véletlenül írták az olasz lapok, hogy a Bergamo—Novara meccs a Derby Italia! A volleyball.it cikke kiemeli a hazaiak közül Hrisztina Ruszjevát, akinek nyolc pontot érő blokkja volt, de kiemeli, hogy a meccs legjobbja Horváth Dóra volt, hiszen hatékonyan szervált, sok pontot szerzett, és jól fogadta a nyitásokat.

A hatodik fordulóban a Novara a Scavolini Pesaro együttesét fogadta. Az első és a harmadik szett is nagyon szoros volt, de mindkettőt megnyerte a házigazda, és 3:0-ra győzött. A legeredményesebb megint a magyar röplabdázó volt, ezúttal 17 ponttal! 28 akciójából 14 pont született, egyszer blokkpontja volt, és két ászszervája. Ezzel természetesen ezúttal is ő lett a meccs legjobbja (MVP)! Az összecsapás képgalériája ide kattintva megtekinthető! A mérkőzés statisztikája itt látható!

Az összesített A1 egyéni statisztika pedig ide kattintva böngészhető, bár Horváth Dóra nevét nem kell nagyon keresgélni, hiszen rögtön szemet szúr, hogy a rendkívül előkelő, harmadik helyen áll!

A Novara hat forduló után nyolc ponttal a hatodik helyen áll. Az együttesnek 11 pontja lenne, de az első fordulóban elmaradt meccs miatt három egységet levont tőle a szövetség. A mezőnyben két veretlen van még, a Yamamay Busto Arsizio és az MC-Carnaghi Villa Cortese. Egyszer vesztett a Chateau d’Ax Urbino Volley, viszont még egyszer sem nyert a Riso Scotti Pavia és a Scavolini Pesaro.

Címkék: olasz olaszország légió röplabda légiós bergamo pesaro novara horváth dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr893422132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása