Magabiztos sikert aratott a CSU Medicina női csapata a Challenge Kupa-rajt előtti utolsó bajnoki mérkőzésen. A marosvásárhelyiek az Arges Volei Pitesti ellen győztek hazai pályán 3:0-ra.

A marosvásárhelyi lányok szerdán, november 30-án a spanyol Menorca szigetére utaznak, ahol a Challenge Kupa keretében a Valeriano Allés csapata ellen lépnek pályára. Ezt megelőzően a szombati bajnoki forduló, az Arges Volei Pitesti elleni meccs amolyan főpróbának számított Luka Valeriján csapata számára. Az ellenfél nem volt a legerősebbek közül való, s CSU Medicina játékosai minden bizonnyal azt is nagyon akarták igazolni, hogy a tavalyi ezüstérmes legyőzése után Craiován elszenvedett vereség csupán véletlen kisiklás volt, mert a találkozón egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazai siker. Az első játszmában 3:4 után nyolc hazai pont következett zsinórban, s a folytatásban sem igen tudtak a vendégek felemelkedni a hazai csapat szintjére.

A második játszma volt a legkiegyensúlyozottabb, de a CSU Medicina végig vezetett, csupán a különbség volt kisebb. 15:14-nél és 19:18-nál sikerült a vendégeknek megközelíteniük a marosvásárhelyieket, de amint egy kicsit jobban odafigyeltek, ismét nőtt a különbség. A harmadik szett újra simább volt, 8:3 és 15:5 után már csak idő kérdése volt a háromjátszmás győzelem. A harmadik játszma végén Luka Valeriján pályára küldte az ifjúsági Ivanciut, akinek ez volt az első mérkőzése a felnőtt élvonalban.

A Challenge Kupába egy év szünet után visszatérő CSU Medicina a spanyol bajnok ellen kezd, a marosvásárhelyi visszavágót december 7-én 17 órától játsszák. A szabályok szerint csak a győzelem számít, azaz ha a két találkozón megoszlanak a sikerek, az eredménytől függetlenül a továbbjutásról egy 15 pontig játszott aranyjátszma dönt.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 5. forduló

CSU Medicina Marosvásárhely — SCM CSU Arges Volei Pitesti 3:0 (13, 21, 17)

Marosvásárhely. játékvezetők Rus, Suciu
CSU Medicina: Jovanovics, Ciocian, Iancu, Cvetanova, Chitigoi, Ivanof. Csere: Nechiti (liberó), Ivanciu, Foca
Pitesti: Rogojan, Pasca, Balanescu, Ilina, Martin, Vilcu. Csere: Patrana (liberó), Nita, Paun, Chiacu, Teodorescu

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr613416508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása