A Vasas nem hagyta magát

 2011.11.23. 21:06

Az Újpest elleni meglepetés-győzelem után néhány nappal ismét a fővárosba látogatott a Veszprémi Egyetemi SC! Igen ám, de a Vasas-Óbuda-Hofeka hazai pályán simán nyert a bakonyiak ellen a női Magyar Kupa első fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

Tobak Eszter nyitásával kezdődött a mérkőzés, ami rögtön pontot is ért a vendégeknek. Nem tartott sokáig a veszprémiek előnye, hiszen nem sokkal később Oláh Vivien megfordította az állást (3:2). Gudmann Csilla nyitássorozatának köszönhetően sikerült ellépnie a Vasasnak (7:3). A technikai szünet után sikerült faragnia a hátrányából a VESC-nek, azonban Sándor Renáta hátsósoros támadása megtörte a látogatók lendületét (10:7). Ezután már az óbudaiak akarta érvényesült, így Katona Péter 14:8-nál időt kért.

Hiába azonban az edzői tanácsok, Dékány Bernadett hátsósoros támadását nem tudták megfogni a veszprémiek, majd Sándor Renáta egyes blokkja következett (16:8). Miklai Zsanett szervarontásával beragadtak a hazaiak, és megszakítás nélkül négy pontot csinált a Veszprém (20:14). Sándor Renáta támadása után sikerült visszavennie a nyitást a házigazdának, amit Gudmann eredményesen tudott kihasználni, így időt kért a VESC (22:14). A visszatérés után Nagy Eszter blokkolt jól, majd a vendégek a hálóba támadtak, így Sándor Renáta pontja már a játszma lezárását jelentette (25:14, 1:0).

A második felvonásra változtatott Jókay Zoltán: Miklai Zsanett helyére Borsos Lili érkezett. A fiatal center rögtön nyitott egy ászt, ám Környei Dóra egyenlített (1:1). Nagy Eszter középről volt eredményes, Gudmann pedig ászt nyitott (3:1). A folytatásban sem akadt sok öröme a Veszprémnek, amely az első kötelező pihenőig még egy pontot gyűjtött (8:2). A technikai szünet után nem hozott szép játékot a két csapat küzdelme, sokat hibáztak a felek. Ebből is a Vasas jött ki jobban, így Katona Péter 13:4-nél időt kért, de a második technikai szünetnél már tizenkét pont volt a differencia (16:4).

Továbbra is lendületben maradt az óbudai együttes, és Gudmann két sáncával már 20:5 volt az állás. A végjátékban sem hozott komoly változást a játék, így Dékány ásznyitása után megnyerte a második felvonást is a Vasas (25:8, 2:0).

A harmadik játszmára ismét változtatott Jókay, pályára lépett Takács Bernadett, Stefanik Orsolya, Gubicza Laura és Fábián Fanny is, így gyakorlatilag Dékányt és Lévait leszámítva a juniorcsapat szerepelt.

A változtatás sem zavarta meg a hazai együttest, amely magabiztosan játszott (8:4). A négypontos különbségből nem tudott faragni a Veszprém, így edzőjük időt kért (13:9). Ezúttal azonban már hatottak Katona Péter utasításai, a bakonyiak megközelítették ellenfelüket egy pontra (13:12), így Jókay Zoltán is időt kért. A vendégek ászt nyitottak, így már egyenlő volt az állás (13:13). Takács Bernadett pontja után visszavette a kezdeményezést a Vasas, amiből Stefanik Orsolya két ászt is szervált (16:13). A végjátékban aztán már nem hibáztak a hazaiak, így a várakozásnak megfelelően magabiztosan nyerték meg a Magyar Kupa első fordulójának első mérkőzését a Folyondár utcában (25:19, 3:0).

Magyar Kupa, nők, 1. forduló, 1. mérkőzés

Vasas-Óbuda-Hofeka — Veszprémi Egyetemi SC 3:0 (14, 8, 19)

Folyondár utca, 150 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katon, Prukner
Vasas: Dékány 9, Miklai 2, Gudmann 6, Sándor 11, Nagy E. 7, Oláh V. 7. Csere: Lévai (liberó), Borsos 6, Fábián, Takács B. 5, Gubicza 1, Stefanik 5. Edző: Jókay Zoltán
Veszprém: Tobak E. 4, Környei 11, Telek 4, Molnár R. 1, Dordzsceren 3, Jezerniczki 4. Csere: Pintér E. (liberó), Erdősi 1, Pós A. Edző: Katona Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán:
— Ahogy a mellékelt ábra is mutatja, ez egy olyan játék, ami nyitással kezdődik. Ameddig egy ilyen meccsen tizenöt nyitást rontunk, ne is számítsunk arra, hogy stabilan tudunk teljesíteni. Ez csak és kizárólag fejben dől el. Ebben kell javulnunk.

Katona Péter: — Gratulálok a Vasasnak. Három kezdőjátékosom hiányzott a mai napon, és ezt nem bírtuk el. A játék minden elemében gyengébben teljesítettünk, mint a Vasas. Sokat kivett belőlünk az Újpest elleni meccs, nyilván nem is nyerni érkeztünk ma a Folyondár utcába, ennek ellenére szerettünk volna egy jót játszani. Mi már a pénteki meccsünkre készültünk.

A visszavágót december 14-én rendezik.

A férfi Magyar Kupa párosítása és összes eredménye ide kattintva megtekinthető!

A női Magyar Kupa párosítása és összes eredménye ide kattintva megtekinthető!

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: veszprém röplabda magyar kupa vasas vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr523407014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása