Legyőzte a listavezető a sereghajtót, Debrecenben is folytatta bajnoki menetelését a Fino-Kaposvár férficsapata. A somogyiak tízedik mérkőzésüket is megnyerték, a magabiztos, 3:0-s sikerhez alig egy óra kellett.

Korán keltek a kaposvári játékosok vasárnap, és hosszú utat tettek meg azért, hogy lejátsszák tízedik bajnoki mérkőzésüket. A debreceniek mindössze egy találkozót nyertek ebben az évadban, és a somogyiak ellen is csak a tisztes helytállás lehetett a céljuk. Az első percekben még felváltva estek a pontok, a második technikai szünetben aztán már hat ponttal vezetett a vendéggárda, és arra sem kellett sokat várni, hogy tíz pont fölé nőjön a különbség.

Az első szett magabiztos megnyerése után sem eresztett le a bajnokcsapat: a fiúk a térfélcsere után is végig előrébb jártak a pontszerzésben, és mindössze 14 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A harmadik játékrészben sem változott a játék képe: a Kaposvár a játék minden elemében a lelkes hajdúságiak fölé nőtt, így 58 perc után pontot is tett a küzdelem végére.

A győztes együttesben Geiger András és Nacsa Gábor is 13 pontig jutott.

Demeter György legénysége veretlenül, tíz győzelemmel zárta az alapszakasz első körét, és két hét múlva, a Kecskemét elleni idegenbeli rangadóval folytatja majd bajnoki szereplését. November 22-én, kedden este pedig Magyar Kupa-mérkőzés következik a TF fővárosi otthonában.

Demeter György, a Kaposvár edzője: — A hosszú utazás után is figyelmesen tudtunk játszani. Örülök, hogy az út nem viselte meg annyira a fiúkat, hogy az meglátszott volna a teljesítményükön. Könnyed győzelmet arattunk.

NB I, férfiak, alapszakasz, 11. forduló

Debreceni EAC — Fino-Kaposvár 0:3 (—12, —14, —15)

Debrecen, 30 néző. Játékvezetők: Ujházi, Vígh
Debrecen: Balku, Leiszt 7, Halász 3, Orosz 8, Gercsák 1, Nagy M. 6. Csere: Szabó Z. (liberó), Tóth D. Edző: Fodor Antal
Kaposvár: Szabó A. 4, Kaszap 6, Geiger 13, Nagy J. 8, Nacsa 13, Gergye 6. Csere: Dömötör (liberó), Lesznyik 1, Magyar B. 1, Vajda T. 1. Edző: Demeter György

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A juniormérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság debrecen kaposvár röplabda nb1 deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr493400627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása