Idén második alkalommal került megrendezésre az AJTP-ben résztvevő iskolák számára a leány röplabdatorna, november 12-én, szombaton. Ebben az évben a debreceni Tóth Árpád Gimnázium adott helyet az ország minden táját képviselő, nyolc középiskola csapatait versenyeztető tornának.

 Az AJTP a hátrányos helyzetű térségekből érkező diákok felzárkóztatását tűzte ki célul. A cél elérésének egyik hatékony eszköze a sport, így a program több saját versennyel is rendelkezik, amelyekbe a résztvevő iskolák kapcsolódhatnak be. Bonyhádi sporttalálkozó, röplabda, kispályás labdarúgás, évente más-más intézmény szervezésében.

Érdekesség, hogy az ideihez hasonlóan a tavalyi tornát is egy veszprémi csapat, a Lovassy László Gimnázium együttese nyerte, most pedig a Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanulói végeztek az élen.

A nevező csapatok két négyes csoportban játszottak, majd a keresztjáték után került sor a helyosztókra. Színvonalas mérkőzéseket játszottak a csapatok. A tornát végignézve bátran megállapítható, hogy ezek a versenyek diáknak, tanárnak hasznosak, a program céljainak megvalósulását szolgálják. A játékvezetést a rendező iskola röplabdásai vállalták magukra, és tökéletesen megszolgálták a bizalmat.

II. Országos Arany János Tehetséggondozó Program, leány röplabdaversenye

Az A-csoport végeredménye
1. Veszprém 3 győzelem
2. Kecskemét 2 győzelem
3. Debrecen 1 győzelem
4. Sárospatak 0 győzelem

A B-csoport végeredménye
1. Pécs 3 győzelem
2. Nyíregyháza 2 győzelem
3. Eger 1 győzelem
4. Sárospatak 0 győzelem

Keresztjáték
Pécs—Kecskemét 0:2
Veszprém—Nyíregyháza 2:1
Sárospatak—Eger 0:2
Kisvárda—Debrecen 2:0

Helyosztók
A 7. helyért: Sárospatak—Debrecen 0:2
Az 5. helyért: Eger—Kisvárda
A 3. helyért: Pécs—Nyíregyháza 0:2
Döntő: Kecskemét—Veszprém 0:2

A végeredmény
1. Veszprém, Szilágyi Erzsébet Gimnázium
2. Kecskemét, Katona József Gimnázium
3. Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium
4. Pécs, Leőwey Klára Gimnázium
5. Eger, Szilágyi Erzsébet Gimnázium
6. Kisvárda, Bessenyei György Gimnázium és Kollégium
7. Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium
8. Sárospatak, Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium

Köszönet a szervezőknek a szervezésért, és a lebonyolításért; a résztvevőknek a sportszerű játékért; valamint a játékvezetőknek azért, hogy „feláldozták” a szombatjukat a verseny kedvéért.

Címkék: veszprém röplabda ajtp

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr1003400598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása