Egy-egy szettre jók lehetnek...

 2011.11.18. 18:32

Nagy rangadóra nincs kilátás a férfi NB I alapszakaszának hétvégi, tizenegyedik fordulójában. Az esélytelenebbnek vélt csapatok legfeljebb egy-egy játszma megnyerésében, illetve a tisztes helytállásban bízhatnak. Ha többre is képesek lesznek, nagy meglepetés születhet! Előzetes!

NB I, férfiak, alapszakasz, 11. forduló

DÁGI KSE — CSEPEL

(november 19. szombat, 17 óra)
Eredetileg Csepelen lett volna ez a meccs, de a sportcsarnok alkalmatlan a mérkőzés megrendezésére, mivel mindössze tíz fok van. A Dág igen sportszerűen belement a pályaválasztói jog cseréjébe. A kistelepülés együttese a fővárosban is a párharc esélyese lett volna, de odahaza mindenképpen favorit, még akkor is, ha esetleg csak feleannyira játszik jól, mint legutóbb a MAFC ellen. Az utóbbi években, főleg az elmúlt esztendőben érezhető volt, hogy a szakmai következetesség, és a türelem meghozza gyümölcsét Dágon. Most lehet mondani, hogy az anyagiak miatt néhány patinás ellenfél „elfogyott” a tabelláról, de a dágiak komolyan veszik a szerepüket a magyar bajnokságban, aligha vitatható, hogy akár játszmaveszteség nélküli győzelemre is képesek ezen a napon a vasgyáriak ellen.
A hajdan szebb napokat megélt szigetországiak dicséretes módon, amatőr körülmények között próbálják életben, és a legfelsőbb osztályban tartani a legendás csepeli röplabdát. Önmagában tiszteletreméltó dolog, hogy a fővárosban minőségi szintet vesztett sportág a Csepel és a MAFC jóvoltából a térképen maradt. A Csepel meglepetésre képes, de nem valószínű, hogy Dágon nyerni tud.

Tippünk 3:0

SÜMEGI RE — DUNAFERR SE

(november 19. szombat, 17 óra)
A veszprémi férfi röplabda megroggyanásával a Sümeg kiérdemelte és kivárta, hogy Veszprém megye meghatározó szakosztálya legyen. A sok vihart megélt, de mindig amatőr körülmények között sportoló játékosok ha éppen jó passzban vannak, képesek megszorongatni a nyilván idén is dobogóra Újvárost. A legendás Ruffing, Kelemen-korszak után a volt válogatott kitűnőség, Tomanóczy Tibor próbálja az alaposan átszervezett Duna-partiakat ismét éremközelbe hozni. Hogy valóra válhassanak terveik, Sümegen nyerniük kell, még ha fix kettesre nem is mernénk fogadni. Sokszor leírtuk már, hogy a bakonyiak sanszosak egy-két szett megnyerésére a legjobbak ellen is, de eddig ezt tétmeccsen még nem igazolták, bár a Kecskeméttel szemben már nagyon közel voltak a bravúrhoz! Hátha most...

Tippünk 1:3

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE — SOLLIGHT-NYÍREGYHÁZI FRK

(november 20. vasárnap, 17 óra)
A Kecskemét hosszú évek óta érintésközelben van a bajnoki címet és a Magyar Kupát illetően. Ahogy Nyári mester szokta volt mondani, az alföldi város csapata már régen megérett egy aranyéremre. A balszerencse mellett az önbizalomhiány is számon kérhető az ország egyik legjobb szakmai műhelyében. A Demeter Györggyel erősítő Kaposvár ismét magasra teszi a mércét, de ez a mérkőzés alighanem csak jó edzés lehet az abszolút döntőesélyes hazaiaknak. A nyíregyháziak becsületére legyen mondva, hogy két kiváló volt válogatottjuk, Bugyi József és Pampuch Csaba hatalmas szíve és tapasztalata NB I-ben tartja a hajdani sikercsapatot. Kecskeméten játszmanyerésre nemigen van esélyük.

Tippünk 3:0

DEBRECENI EAC — FINO-KAPOSVÁR

(november 20. vasárnap, 18 óra)
Az első helyezett az utolsóhoz látogat. Debrecenben csak az idősebbek emlékezhetnek arra, hogy Bácsi Gábor és Póser Pál megszállott szakmai munkája stabil NB I-es csapatot eredményezett a hatvanas-hetvenes években. A szurkolóknak szereznek örömet a maiak, hogy a bajnokcsapatot élesben vendégül láthatják. A somogyiak feladója, Kaszap Tamás négy napig Olaszországban volt próbajátékon, de valószínűleg az ő távolléte sem zaklatta fel annyira a csapatszerkezetet, hogy a hajdúsági kirándulás ne a gyors kötelező kategóriába tartozzon.

Tippünk 0:3

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI — VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA

(november 23. szerda, 18 óra)
A Tisza-partiak 1975-ben szagolták meg először az NB I légkörét, az akkori Vízügy-Dózsa, majd Vegyiművek stabil élvonalbeli csapatnak számított, majd a szintén patinás Titásszal való fúzió óta hol feljebb, hol lejjebb, de álladósította helyét a legfelsőbb osztályban. Ezúttal a vendég borsodiak veszélyesebbnek tűnnek, a Szolnok csak abban bízhat, hogy jó mérkőzést játszhat a négy közé jutásra sem esélytelen Vegyészekkel. A Kazincbarcika a bajnoki címtől a megszűnés réméig bejárta a mennyországot és a poklot is az elmúlt évtizedben. Akár fenn, akár lenn, a bajban mindig előkerült Dudás András edző, kinek megszállottsága nélkül aligha lenne ismét dobogóesélyese a borsodiaknak. A VRCK nem követhet el hibát, céljai realizálásában, hiszen valahogy ki kell javítania a MAFC elleni zakót.

Tippünk 1:3

Szabadnapos: MAFC-BME-Mapei

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr203394659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása