Nyári Sándor nyilatkozott a magyar labdarúgással kapcsolatos fogadási csalásokról, bundázókról és megegyezéses meccsekről. Természetesen egy kis múltidézés és röplabdás vonatkozás sem maradhatott el!

Az elmúlt napokban, hetekben egyre több magyar labdarúgóról derült ki, hogy valamilyen szinten köze van vagy volt a fogadási csaláshoz, illetve egyre több mérkőzés került bundagyanúba a vallomástételek során. A Rangadó.hu legújabb körképében öt olyan ember szólalt meg, aki napi szinten tisztában van a magyar futball eseményeivel kapcsolatban. Egyikük Nyári Sándor, négyszeres bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes röplabdaedző, volt szövetségi kapitány, futballkedvelő!

– A hatvanas évek végén, a hetvenes évek elején egy ideig a magyar bajnok csepeli röplabdacsapatban játszottam, majd TF-es diplomával a zsebemben hazatértem szülővárosomba, és játékos-edzőként irányítottam az NB II-ben az együttest – kezdte Nyári Sándor. – A klub akkori mindenható elnöke és ura követelte, hogy mielőbb jussunk az NB I-be, ezért – elsősorban kiváló kapcsolataim révén – nem egyszer előfordult, hogy elkértünk, vagy odaadtunk mérkőzést az épp akkor rászorulóknak. Pénzmozgás soha nem volt: „majd legközelebb én kérek, és te adsz!” És egy láda sör hozzá, amelyet valamelyik öltözőben fenékig ürítettünk. Aztán várost váltottam, és tudtam, hogy nem ez a jó út. Új környezetemben elhatároztam, hogy kegyelmet nem kérek, de nem is adok, soha többé. A szakmai munkát és a következetességet siker koronázta, nagyszerű bajnokcsapatot hoztunk össze. A röplabdában húsz-huszonöt éve nem divat bundáról, vagy pénzért vásárolt adott-kapott mérkőzésekről beszélni. Nem divat a játékvezetők korruptságáról beszélni, sokkal inkább úgy gondoljuk egy gyenge bírói teljesítmény esetén, hogy szégyen, de csak ennyit tud. Magam is imádom a futballt, fiatalabb koromban hallottam az akkori legjobbak, Mészöly, Tichy, Albert szájából, hogy a Népstadionban hetvenezer embert is lehet csodálatos játékkal úgy elkényeztetni, hogy eszükbe sem jut a baráti meggyezés a végeredményt illetően. Baráti kapcsolataim vannak kimagasló tudású futballszakemberekkel és volt játékosokkal, s ők az elmúlt tíz évben egyre többet keseregnek azon, hogy a belső meggyezések mellett gengszterek tették rá a kezüket az európai- és a világfutball folyamataira. Tartok tőle, hogy magam is ismerek aktív, de a porondról egyre inkább háttérbe szürkülő játékosokat, akik az elmúlt évek arcpirító eredményeiben haszonélvezők voltak. Míg a futballt szeretők népes tábora, s mostanában úgy tűnik, a sportpolitika is szívesen látná újra az európai élvonalban a magyar labdarúgást, addig sajnos a manipulátorok miatt egyre kevesebb illúzióm marad nekem is, amikor egy mérkőzést a televízióban, vagy a helyszínen megnézek. Egyre többször megfordul a fejemben, hogy valós eredmény születik? Nehéz lesz megtisztítani a sportágat a gengszterektől, de nem szabad hagyni, hogy jelenlétükkel a sportágat még szeretőket is elriasszák ettől a gyönyörű játéktól.

A teljes cikk ide kattintva elolvasható!

(forrás: rangado.hu)

Címkék: nyári nyári sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr653385346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása