A kalinyingrádi női olimpiai előselejtező-csoportban a világbajnoki címvédő oroszok örülhettek, a románok felemelt fővel utaztak haza. A magyar-csoportból Bulgária jutott tovább, és hazai pályán a horvátok is sikerrel jártak.

Elvesztette a döntőt a román női válogatott a Kalinyingrádban rendezett előselejtező-tornán, így nem került be a jövő májusi, isztambuli főselejtező részvevői közé, akik már a londoni olimpiai részvételért játszhatnak majd. A románoknak mentségül szolgálhat, hogy a házigazda világbajnok Oroszországtól kaptak ki 3:1-re, és 1:0 után még egyenlíteni is tudtak. Többre azonban nem futotta az erejükből, s végül 3:1-re kikaptak. Az elődöntőben a románok Belgiumot verték 3:1-re, Oroszország pedig 3:0-ra felülmúlta Spanyolországot.

A múlt héten még két előselejtező-tornát rendeztek. A horvátországi Porecsben a hazaiak lettek az elsők, miután a döntőben 3:2-re verték Hollandiát, míg az azerbajdzsáni Bakuban Bulgária ugyancsak 3:2-re diadalmaskodott a házigazdák válogatottja ellen. A magyar csapat is Azerbajdzsánban versenyzett, de már a csoportküzdelmeken sem jutott túl, miután 3:1-re kikapott Ukrajnától, illetve 3:0-ra Csehországtól.

Isztambulban nyolc csapat részvételével rendezik meg jövőre az utolsó selejtezőt. Ezen a házigazda Törökországon kívül az idei Európa-bajnokság első négy helyezettje — Szerbia, Németország, Olaszország és Lengyelország —, valamint a három előselejtező-torna nyertese, Oroszország, Horvátország és Bulgária vesz részt.

(forrás: mediatica.ro)

Címkék: olimpia válogatott röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr643384815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása