A női NB II alapszakaszának hetedik fordulójában is kikapott a Nyugati-csoportban szereplő Kalocsai SE. Ezúttal a Vasi Sportakadémia győzött 3:0-ra a nyeretlen alföldiek otthonában, akik több játékosukat és az edzőjüket is nélkülözték.

A szövetség ugyanerre a napra, szombatra írta ki az Országos Serdülő Bajnokság aktuális fordulóját, így a Kalocsa edzője, Kováts Ágnes, és a felnőtt keret néhány serdülőkorú játékosa nem tudott részt venni a mérkőzésen. Újoncot avatott a hazai csapat Fehérvári Anna személyében.

A mérkőzés elején magabiztos játékkal, remek támadásokkal húzott el riválisától a vendégcsapat. Takács Doroti és Kovács Eszter szélsőtámadásai, okos ejtései, valamint Mikos középtámadásai és eredményes sáncai adtak lendületet az akadémistáknak. A szokatlan felállásban Sztupovszki Anett ütései tartották a lelket a hazai csapatban. 18:15-re még felzárkóztak a kalocsai lányok, de a magasabb fokozatban játszó vasiak érvényesítették fölényüket (18:25, 0:1).

A második játszmában 5:5-ig tartotta a lépést ellenfelével a Kalocsa. Kovács nyitásaival előnyt szereztek a vendégek. Támadásban Simon magára talált, és leforgóból szerzett pontjaival növelte előnyét a VSA. A hazai csapatnak Vörös Viktória ütései jelentettek pontokat. A jelentős előny birtokában cserékre szánta el magát Mucsi Péter. Egy kicsi megtorpanást hoztak a változások, de még így sem forgott veszélyben a vendégek játszmagyőzelme (0:2).

Új szerkezetben kezdte a látogató a harmadik etapot. Az új felállásban nem működött a nyitásfogadás, és vérszemet kapott a Kalocsa. Remek nyitásokkal húzott el riválisától (7:1), a VSA gyorsan időt kért. Pontatlan nyitásfogadásaiból nem tudta érvényesíteni magassági fölényét a vasi együttes. Lelkes mezőnyjátékkal tartotta megszerezett előnyét a hazai csapat. Fokozatosan nagy erőket mozgósítva dolgozták le hátrányukat a szombathelyi lányok. Benesóczky feladó mögötti centertámadásai rendre felkészületlenül érték a hazai játékosokat. Kezdett összeállni a VSA sánca, nagy küzdelem folyt a pályán. 23:23-nál már egyenlő volt az állás. Mérkőzéslabdát hárítottak a kalocsaiak. Az érzelmektől, indulatoktól sem mentes végjátékban harmadik meccslabdáját sikerült értékesítenie a VSA-nak, lezárva az idegek játékát (0:3).

Összességében az első és a második játszmában érvényesült a bajnoki táblázat szerinti papírforma. Magassági fölényét jó sáncokkal és remek támadásokkal érvényesítette a vendégcsapat. A harmadik játszmában a vasiaknak is köszönhetően magukra találtak a kalocsai lányok. Lelkes játékuk megérdemelte volna a játszma megnyerését. Egyénileg a hazaiaknál Sztupovszki és Vörös játéka emelkedett az átlag fölé. A vendégeknél Németh hullámzóan irányította csapatát, a csodálatos feladásokat rendre buta hibák követték. Centerposzton egyre jobb teljesítményt nyújtanak a játékosok. Mikos, Benesóczky és a csereként beálló Kiss is szép támadásokkal, pontos sáncokkal segítette csapatát. A szélsőütők közül Kovács vállalt sokat magára és rutinos játéka sok pontot ért csapatának. Takács a sérüléséig hasznosan játszott, főleg támadásban jeleskedett. A helyére beálló Tóth a kezdeti nehézségeken túllépve hasznosan mozgott. Simon leforgóban kezdi visszanyerni régi formáját, ami bíztató a listavezető Vasas elleni soron következő mérkőzés szempontjából. Sipos liberóban átlag feletti teljesítményt nyújtott. Sokat vállalt magára kisegítve társait.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 7. forduló

Kalocsai SE — Vasi Sportakadémia 0:3 (—18, —18, —26)

Kalocsa, 50 néző. Játékvezetők: Horváth Gy., Román
Kalocsa: Sztupovszki, Szele A., Dabis, Vörös, Fehérvári, Szigeti. Megbízott játékos-edző: Sztupovszki Anett
VSA: Benesóczky, Németh, Kovács, Mikos, Simon, Takács. Csere: Sipos (liberó), Kiss, Tóth. Edző: Mucsi Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Sztupovszki Anett:
— A serdülőmérkőzések miatt nem tudott minden játékosunk, sőt az edzőnk sem jelen lenni a mérkőzésen.  Csapatom teljesítményét döntően befolyásolta a sok nyitásrontás. Összeszokatlanok vagyunk, meglátszott az edzéshiány. A harmadik játszmára sikerült összeállnunk, de némi bírói segédlettel ezt a szettet is elvesztettük. Fehérvári Anna élete első felnőtt mérkőzésén kiemelkedő teljesítményével sokat tett hozzá csapatunk játékához.

Mucsi Péter: — Kalocsán sosem könnyű nyerni. A korai kezdés és a délelőtti fények mindig nehézzé teszik a játékot. Örülök, hogy csapatom túltette magát a nehézségeken, és magabiztosan hozta a mérkőzést. A harmadik játszma elejébe belealudtunk, így futnunk kellett az eredmény után. Örülök, hogy nagy hátrányból is sikerült a magunk javára fordítani a szettet. Nagy szívről és akarásról tettek tanúbizonyságot játékosaim, ami bíztató lehet a következő, Vasas elleni mérkőzés előtt.

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely röplabda kalocsa nb ii vasi sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr863375261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása