A Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán 3:0-ra győzött a Csepel ellen a férfi NB I alapszakaszának tízedik fordulójában. A vendégek a tipikus csepeli betegség áldozatai lettek.

A meccs ötödik labdamenetében fordult elő először, hogy az egyik csapat a saját nyitása után tudott pontot elérni. Ez a Csepelnek sikerült (2:3). Ezt követően fordított a hazai gárda, azonban az első technikai idő előtt a csepeli Daróczi Gergely bombázott védhetetlenül (7:8). Hamarosan, 8:10-nél Lehóczky László állt a nyitóhelyre, és remek labdái után hol ő csinált pontot, hol valamelyik csapattársa, így 13:10-nél a vendégek kértek időt. Ennek volt némi nyoma, de csak rögtön a pauza után, mert a második technikai időnél 16:11 állt az eredményjelzőn. Az újabb szünetre — a második csepeli időkérésre — 22:18-nál mentek a csapatok, azok után, hogy ütéspontosságban nagyot javult a hazai együttes. Ez utóbbi, és az egyre jobb sáncmunka meg is hozta a szett győzelmet a Kazincbarcika számára.

A második játszma kezdetén Árva Milán és Lehóczky Gergő is játéklehetőséghez jutott, és ekkor is jobb volt a hazai együttes, a fővárosiak csak néhány sánc mögé ejtett labdával tudtak valamennyire meccsben maradni (8:5). Aztán következett néhány jó nyitás, néhány remek bomba hazai részről, és 14:9-nél ismét a Csepel kért időt, majd a technikai szünetnél 16:10 volt az állás. Ekkor úgy tűnt, hogy a lendületbe jött Vegyészt nem lehet megállítani, sok szép pontot csináltak a borsodiak, és végül magabiztosan hozták ezt a játékrészt.

A harmadik játszmában 5:2-nél játék nélkül is pontot tudott szerezni a Vegyész, a Csepel felállási hibája miatt. De többségében azért olyan pontokat szereztek a hazaiak, amelyekért meg is dolgoztak (8:3). Nem voltak sokan a vendégcsapatban, és az idő múlásával egyre kisebb kedvvel játszottak, a házigazda játékosai pedig mosolyogva termelték a pontokat (16:10). A kérdés csak az volt, hogy a kötelezőnek számító győzelem során mennyi pontot tud még csinálni a Csepel a harmadik játékrészben. Hármat még nagy nehezen összehoztak, de a kiválóan ütő hazaiak dolgát megnehezíteni nem tudták.

NB I, férfiak, alapszakasz, 10. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika — Csepel 3:0 (19, 16, 13)

Kazincbarcika, 300 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Kazincbarcika: Gulyás, Bokor E., Csizmadia, Dudás, Lehoczky L., Juhász. Csere: Szántai (liberó), Árva, Lehóczky G., Germuska (liberó), Kiss G. Edző: Dudás András
Csepel: Tamás Z., Sow, Pajor, Buzás, Daróczi, Kunert. Csere: Fogl (liberó), Rigó, Nagy A. Játékos-edző: Tamás Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
— Magunkat állítottuk a feladat elé. Amikor odafigyeltünk, akkor játszottunk.
Tamás Zoltán: — Gratulálok a Kazincbarcikának, sajnálom, hogy nem tudtuk megnehezíteni a hazaiak dolgát. A tipikus csepeli betegség áldozatai lettünk.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság csepel röplabda nb1 kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr133375520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása