A magyar női válogatott 3:1-re kikapott Ukrajnától az azerbajdzsáni Bakuban zajló olimpiai előselejtező-torna első fordulójában, ezzel pont nélkül maradt! A mieink a negyedik szettben 22:16-ra vezettek, majd 25:23-ra kikaptak. Képgaléria itt!

Magyarország a hatcsapatos viadal szerdai játéknapján Csehországgal mérkőzik meg. A lebonyolítási rend alapján pénteken az elődöntőkre kerül sor, amelybe a két trió (a másik hármas: Azerbajdzsán, Bulgária, Dánia) első két-két helyezettje jut, azaz a csehek elleni vereség a biztos búcsút jelentené a magyar csapat számára. A tornáról csak a győztes lép tovább a következő selejtező tornára, ahonnan már ki lehet jutni a londoni játékokra.

A 27 perces első szett igen változatos képet mutatott. A csapatok keresték a fogást a másikon. A magyar lányok hamarabb megtalálhatták, mert ugyan fej-fej mellett haladtak, de mindig megtartották az egy-két pontos különbséget. 21:20-nál Jókay Zoltán egy duplacserével frissített, Kiss Katalin helyére Tálas Zsuzsannát, Kriegel Éva helyére pedig Józsa Zsuzsannát küldte be. A döntés meghozta gyümölcsét, mert a lányok lépésről lépésre hozva a pontokat megnyerték az első szettet.

A második és harmadik játszmában a mieink elengedték az ukránokat, és hagyták, hogy ők irányítsanak. Az utolsó szettben viszont fordult a kocka. Az Európa-bajnoki résztvevő ukrán válogatott reménykedett, hogy simán nyeri ezt a menetet, de a magyar lányok olyan iramot kezdtek diktálni, amit nem ütemeztek be. Nem is tértek magukhoz egészen 22:16-ig, amikor úgy tűnt, mintha elfogyott volna a mieink lendülete és ereje, és onnan az ukránok szép lassan, pontonként meg sem álltak 25:23-ig.

A mérkőzés legjobb játékosai között első lett Horváth Dóra 23 ponttal, harmadik Liliom Rita 17 ponttal. A legjobb nyitójátékos Horváth Dóra volt hét ásszal.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán:
— Közel álltunk a bravúrhoz, de sajnos az összeszokatlanság megpecsételte sorsunkat. Természetesen a szerdai meccsre is komolyan készülünk, igyekszünk kihasználni, hogy jó csapattal játszhatunk.
Vologyimir Buzajev: — Rendkívül hullámzott a játékunk, és nem találtuk a ritmust a lelkes magyar csapat ellen.

Olimpiai előselejtező-torna, 3. csoport, Azerbajdzsán, 1. nap
Ukrajna—Magyarország 3:1 (—23, 15, 19, 23)
Bulgária—Dánia 3:0 (12, 12, 16)
Szerda
Csehország—Magyarország, 13 óra
Azerbajdzsán—Bulgária, 15:30
Csütörtök
Ukrajna—Csehország, 13 óra
Dánia—Azerbajdzsán, 15:30
Péntek
Elődöntők: 13 óra, 15:30
Szombat
Döntő: 15:30

(forrás: MTI, nso.hu)

Címkék: magyar magyarország ukrajna olimpia válogatott röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr683363907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása