A Szolnoki Főiskola RK-SI 25:15-re megnyerte az első szettet az Albrecht-Miskolci VSC-MISI otthonában, a női Magyar Kupa első fordulójának visszavágóján. A borsodiak végül nem csak a továbbjutást, a győzelmet is kivívták! A mérkőzés fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

Megfelelő alapot adott a miskolciaknak az, hogy az első felvonást idegenben 3:0-ra megnyerték. Talán túlságosan nyugtatóan is hatott az a tény, hogy elég egy szettet nyerni a továbblépéshez. Merthogy nagy akarattal vetette bele magát a mérkőzésbe a Szolnok, és a nyitó felvonásban két döntetlen állástól eltekintve (4:4, 5:5) a vendégek biztosan vezettek a szétszórtan, álmosan röplabdázó MVSC ellen.

A második játszma elején is a látogatók domináltak (1:5), ám ekkor a csapatkapitány, Szajkó Tímea került a nyitóhelyre a házigazdánál, aki 12:5-ig el sem mozdult onnan. A sorozat egyrészt szépen felhozta a Miskolcot, másrészt visszavetette a Szolnokot. 17:13-nál azért időt kért Toma Sándor, de már csak az volt a feladat, hogy megmaradjon valamennyi a jelentős előnyből (1:1).

Az egyenlítéssel tehát eldőlt a lényeg, ám egyik csapat sem adta fel a küzdelmet, mindkettő szerette volna sikerrel letudni a találkozót. A harmadik játékrész a Szolnoké lett, a negyedik a hazaiaké, míg az ötödik megint a miskolciaké, akik nem egyszer tapsot érdemlő elemet (blokk, ütés) is bemutattak már.

Az MVSC a következő körben, a négy közé jutásért az NRK-Nyíregyháza — BITT KNRC-Kaposvári Egyetem párharc továbbjutójával találkozik majd. A héten különben trénerük nélkül fognak dolgozni a miskolci lányok, ugyanis Toma Sándor a magyar női válogatott statisztikusaként hétfőn Azerbajdzsánba utazott, az olimpiai előselejtező-tornára. A foglalkozások regeneráló jellegűek lesznek, hétfőn pihenő, kedden és csütörtökön kondi szerepel a programban, a szerdai, illetve pénteki edzésen pedig az ütő, Kovács Edina lesz a főnök!

Magyar Kupa, nők, 1. forduló, visszavágó

Albrecht-Miskolci VSC-MISI — Szolnoki Főiskola RK-SI 3:2 (—15, 17, —20, 21, 12)

Miskolc, 70 néző. Játékvezetők: Éva T., László É.
Miskolc: Rédei, Leidgeb, Szabó B., Oláh, Szajkó, Kovács E. Csere: Nagy (liberó), Csarkó, Sitkey, Kiss V. Edző: Toma Sándor
Szolnok: Illésné, Szikszai, Szigediné, Szepesi, Karakas, Pintér. Csere: Szívós I. (liberó), Kovács F. Edző: Litkei Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor:
— Örülök a továbbjutásnak, gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Amikor azt játszották a lányok, amit tudnak, akkor magasabb szinten űztük a röplabdát. Azért nagy értéke volt annak, hogy Szolnokon három-nullára tudtunk nyerni az első meccsen.
Litkei Gábor: — Két szettig tartott igazából a mérkőzés, mert a második után eldőlt a továbbjutás. Sajnos, a második játszmában már görcsösebben játszottunk, bár az elsőt követően még az is benne volt a találkozóban, hogy lehet esélyünk a továbblépésre, mert otthon mínusz kilenc ponttal végeztünk, amit a nyitó játékban ledolgoztunk.

Továbbjutott: Miskolc, kettős győzelemmel (6:2)

(forrás: Borsod Online)

Címkék: miskolc szolnok röplabda magyar kupa mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr103361034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása