Az Újpesti TE hazai pályán simán nyert 3:0-ra az Albrecht-Miskolci VSC-MISI ellen a női NB I alapszakaszának hatodik fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A borsodiak a legjobb ütőjátékosuk, Kovács Edina nélkül léptek pályára.

Az első játszmában csak keresték önmagukat a vendégek (13:4). Az Újpest a miskolciak akcióit jó százalékban hatástalanította, és a visszatámadások során kegyetlenül megölte a labdát. A fővárosiaknál Kapuvári Melinda tűnt ki leginkább ponterősségével (20:7), s ugyan a hibák terén nem volt rosszabb az MVSC, mint a házigazda, mégiscsak fele annyi pontot tudott elérni (1:0).

A második szettben sokáig a magukra találó borsodiak vezettek (4:8, 6:11), amely némileg meg is lepte az UTE-t. A fővárosiak 10:15-nél ébredtek, s a Miskolc nyomába eredtek, kezdték jobban kihasználni magassági fölényüket, valamint a széleket. Nyitásfogadásban is gyengébb periódusba kerültek a látogatók, s ezért nem tudtak olyan minőségű támadásokat vezetni (18:17). A hajrában az Újpest már csupán egy egységet engedélyezett a vendégeknek (2:0).

A harmadik felvonás első felében tartotta magát a már Kisst és Sitkeyt is soraiban tudó MVSC (5:4, 13:11), előbbi jó blokkal jeleskedett, míg utóbbi ütésben, és a szervák során. Amit tudtak, kiadták magukból a borsodiak, de az UTE a találkozó végéig meg tudta tartani azt az öt-hatpontos különbséget, amelyet a második technikai idő után szerzett (3:0).

NB I, nők, alapszakasz, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Újpesti TE — Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (10, 18, 19)

Újpest, 150 néző. Játékvezetők: Vári, Szél M.
Újpest: Grózer A., Czakó, Nagyné, Battlay, Kapuvári, Kovács T. Csere: Hadnagy, Balajcza (liberók), Rácz, Szombathelyi K., Mester. Edző: Deme Gábor
Miskolc: Rédei, Csarkó, Szajkó, Szabó, Oláh Cs., Leidgeb. Csere: Nagy (liberó), Kiss, Sitkey. Edző: Toma Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor:
— Örülök a győzelemnek, egységes, fegyelmezett játékot nyújtottunk.
Toma Sándor: — Jelenlegi összeállításunkban megilletődöttebben kezdtünk a szokásosnál. Örülök azonban annak, hogy a második szettől kezdve nyitásfogadásban javultunk, és ezzel támadójátékunk is határozottabb lett. Ahhoz azonban hozzá kell még szoknunk, hogy az ilyen csapatok ellen, mint az Újpest, stabilabb játék kell.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda ute újpest nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr693348471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása