Negyedik alkalommal játszott ötjátszmás meccset a Honvéd Zrínyi SE a női NB II Keleti-csoportjában. A fővárosiak az alapszakasz ötödik fordulójában 3:2-re kikaptak Jászberényben. Képgaléria itt!

Az első szett hazai szervával és kiegyenlített játékkal kezdődött. Ezt követően a Jászberény elsődlegesen remek szerváinak köszönhetően fokozatosan elhúzott a Zrínyitől, és a végjátékra 20:15-ös előny szerzett. A különbség a 23. percben történő lefújásig nyolc pontra nőtt (1:0).

A második szettre a Zrínyi változtatott kezdőcsapatán. Fábián Viktória helyett Kiss Virágé lett a második sor négyesütő-posztja, míg feladóátlóba Szoldán Anna kezdett. A játék képe megváltozott. Most a budapestiek irányították a játékot, és ők szerváltak hatásosan. Jól helyezett ütéseik nyomán egyre nőtt a különbség. A 17 perces játszma végére 12 pontra hízott a differencia (13:25, 1:1).

A harmadik játszma eleje kiegyensúlyozott volt. Hol a házigazdák vezettek négy-öt ponttal, hol a vendégek. Fordulat a szett közepétől állt be, amikor Váradi Orsolya veszélyes szervasorozatának köszönhetően a jászberényi lányok képtelenek voltak támadni. Erejükből csak egy játszmalabda-hárítására futotta, és a 22. percben 25:18-ra kapituláltak (1:2).

A negyedik felvonást mindkét csapat változatlan összetételben kezdte. A szett feléig nagy taktikai csata és kiegyenlített küzdelem folyt. Egyik csapat sem tudott az előző szettekhez hasonló nagyobb különbségű előnyt szerezni. Úgy tűnt, hogy egy hosszú játszma zajlik a pályán. Hogy mégsem így történt, annak a vendégcsapat egyre pontatlanabbá, majd kritikán alulivá váló nyitásfogadása volt az oka. Minden edzői igyekezet, időkérések és cserék ellenére sem sikerült a hazaiak lendületét megtörnie a Zrínyinek, amely a 18. percben megalázó 25:12-es vereséget szenvedett (2:2).

Az ötödik szettet a házigazdák kezdték, és 3:1-re, majd 6:4-re vezettek. Ekkor ismét jött Váradi Orsolya, aki kiszerválta a Jászberényt, és 8:6-os előnyt szerzett együttesének a térfélcserére. Innentől 11:10-ig szinte felváltva estek a pontok. A főszerepet a két csapat szervái játszották. Ekkor már látszott, hogy a Zrínyi játéka szétesik, kulcsemberei elfáradnak, s nem bírják megállítani az egyre jobban koncentráló házigazdák pontszerzését. A végjátékban történt két fővárosi időkérés és egy csere ellenére már nem hibázott a Jászberény, és a 15. percben 15:11-re megnyerte a szettet, és ezzel 3:2-re a meccset.

A 95 perc tiszta játékidőt hozó, alacsony színvonalú mérkőzésen két szélsőségesen játszó csapatot láthatott a közönség. Közülük ma az nyert, amelyik határtalan lelkesedésével felül tudott kerekedni saját hibáinak sorozatán, és elhitte, hogy 2:1-es hátrányból is képes lehet győzni.

A Honvéd Zrínyi a következő bajnoki mérkőzését hazai pályán, Békásmegyeren játssza november 13-án, vasárnap 11 órakor a Tiszavasvári SE ellen.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Jászberényi RK — Honvéd Zrínyi SE 3:2 (17, —13, —18, 12, 11)

Jászberény, 50 néző. Játékvezetők: Oláh B., Szarka
Jászberény: Kovács F.,, Szívós I., Visnyei, Gulyás V., Pintér A., Gregor. Csere: Pammer, Kuti, Kecskés. Edző: Makai Péter
Zrínyi: Fábián V., Lakatos D., Szoldán G., Váradi, Kiss V., Heim-Puskás. Csere: Ehmann Juhos, Szoldán A., Patócs. Edző: Kovács István

Junior: Jászberényi RK — Honvéd Zrínyi SE 3:0 (12, 18, 16)
A Zrínyi SE és a RUNKIL SE közös juniorcsapata a szezonban harmadik mérkőzését játszotta. A meccsről-meccsre javuló játék ellenére, ezúttal sem a fővárosiak voltak a találkozó esélyesei. Igyekezetük talán legközelebb meghozza az első győzelmet. Képgaléria itt!

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: röplabda zrínyi honvéd jászberény nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr403341814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása