Az akadémia jobb, mint a suli

 2011.10.30. 15:40

A Vasi Sportakadémia 3:0-ra győzött a Röpisuli SE ajkai otthonában a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz ötödik fordulójában.

Németh nyitásaival bekezdett a VSA, és kilenc pontig át sem adta a nyitás jogát ellenfelének. Megilletődötten kezdett a hazai csapat, pontatlan nyitásfogadásokkal már eleve nehéz helyzetbe hozták magukat az ajkaiak, így a támadásaik sem voltak eredményesek. 13:19-es állásnál a hazai edző még időkéréssel próbálta felrázni tanítványait, azonban ez sem tudta megállítani a szombathelyieket, így könnyedén hozták az első játszmát (17:25, 0:1).

A második szett elején egy sokkal harciasabb ajkai csapat lépett pályára. Agresszívabbak lettek a nyitásaik és a támadásokban Szalai és Májusi Dóra is többször volt eredményes. A vasiak kicsit belealudtak a játszma elejébe, 8:8-nál érték utol a Röpisulit, majd fokozatosan érvényesítették nagyobb tudásukat. A vendégek több cserével frissítették csapatukat, Kiss és Gőczi is jól szállt be a mérkőzésbe. Náray is sikeresen, nagy játékkedvvel tért vissza műtétjét követően a csapatba. A cserék lendületének is köszönhetően érvényesítette akaratát a VSA, és a kezdeti könnyelműségeit kijavítva végül magabiztosan nyerte a második játszmát is (16:25, 0:2).

Új felállásban kezdte a harmadik etapot a VSA. Náray és Gőczi is a pályán maradt. A játszma elején még lendületes volt a hazai csapat, aztán ötödik pontjukat követően magasabb fokozatba kapcsolt az Akadémia. A felgyorsított támadásoknak, a gyors közép- és leforgó-támadásoknak nem találták az ellenszerét hazai oldalon. Németh, Simon és Náray továbbra is jól, tudatosan nyitott. Támadásban feltűnő volt, hogy Simon feladó mögötti gyors ütései rendre sánc nélkül találták meg a parkettát. 7:18-as állásnál a második hazai idő sem segített a Röpisulin. Végül a legrövidebb ideig tartó játszma megnyerésével érvényesítette a papírformát a VSA (14:25, 0:3).

Összegezve elmondhatjuk, hogy könnyedén érvényesült a tudásbeli különbség a csapatok között. Az ajkai együttes középre cserélő, és sáncban egyedül próbálkozó feladói nem tudtak mit kezdeni a magasabb, és jóval rutinosabb vendégcenterekkel. Szélről a Májusi lányok, valamint Szalai is ügyes megoldásokkal vétette észre magát, de a pontatlan nyitásfogadások már eleve kizárták a támadások lehetőségét. A szombathelyiek tudatosabb szélső ütésekkel, de főleg a centertámadásaikkal, korszerűbb, gyorsabb röplabdával nőttek ellenfelük fölé. Az ajkai nyitások okoztak némi meglepetést vendégoldalon, azonban a röplabda ezen elemében is sokkal tudatosabban használta ki ellenfele gyenge pontjait a VSA. A szimpatikus fiatal ajkai csapat kellő rutinnal felvértezve sikeresebb lesz majd a bajnokságban. Az akadémistáknak pedig sokkal jobb játékkal kell előrukkolniuk, még akkor is, ha a délelőtt 11 órás, még alvás közbeni kezdés nem igazán kedvez a csúcsteljesítmény elérésében.

Mucsi Péter, a VSA edzője: — Egy kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, de összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Sikerült sok játékosomnak lehetőséget adni, sok felállást tudtunk gyakorolni. Örülök, hogy újra van NB-s csapat Ajkán. Egy kis rutint szerezve szép sikereket érhet el a Röpisuli.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Röpisuli SE Ajka — Vasi Sportakadémia 0:3 (—17, —16, —14)

Ajka, 50 néző. Játékvezetők: Horváth, Barabás
Ajka: Szabó, Májusi R., Őri, Szalai, Májusi D., Tóth. Csere: Pintér. Edző: Magvasné Molnár Marianna
VSA: Németh, Takács, Mikos, Simon, Tóth, Wlassits. Csere: Sipos (liberó), Kiss, Gőczi, Illés, Náray, Molnár. Edző: Mucsi Péter

Junior: Röpisuli SE Ajka — Vasi Sportakadémia 2:3 (—24, 20, —12, 18, —11)
Egy végletekig kiélezett, érzelmektől, indulatoktól sem mentes mérkőzésen szerezte meg a győzelmet a VSA.

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely röplabda ajka nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia röpisuli

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr803340386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása