Balázs István, az NRK-Nyíregyháza edzője a hétvégi vereség ellenére is úgy véli, hogy csapata az NB I-ben is megállná a helyét. A szabolcsiaknak hiányoznak a stabil, erős ellenfelek, és a magas hőfokú tétmérkőzések.

Mint arról beszámoltunk, az NRK-Nyíregyháza 3:0-ra kikapott a Honvéd Zrínyi SE otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz negyedik fordulójában. A mérkőzés tudósítása és képgalériája ide kattintva megtekinthető! A fővárosi csapat edzőjével, Kovács Istvánnal készült interjúnk ide kattintva olvasható!

Balázs István, az NRK-Nyíregyháza edzője a lefújás után a hunvolley.blog érdeklődésére elmondta, nem számított rá, hogy ilyen jó játékra képes a Zrínyi! Saját csapatáról úgy vélekedett, hogy éppen az ilyen színvonalú és hőfokú meccsek hiányoznak, hiszen az edzéseken nem lehet igazán összekovácsolni a társaságot, amelynek egyébként az élvonalban sem lennének kiesési problémái!

— Meglepett csapatod veresége?
— Egyértelműen! Nem erre számítottam! Nem azt kaptam ettől a mérkőzésen a saját csapatomtól, amire számítottam, illetve amit valójában tudunk. Ezzel együtt csak dicséret illeti a hazai csapatot, mert nagyon stabilan, kevés hibával, több nagyon jó egyéni teljesítményekkel, rutinosan megadásra kényszerített bennünket.

— Az előző meccsekhez képest miben nyújtottatok gyengébb teljesítményt?
— Ezt azért nehéz megmondani, mert az előző mérkőzéseken gyengébb képességű csapatokkal találkoztunk. Nem voltak ilyen stabil, jó képességű játékosok, és csapatként sem voltak ilyen stabilak. Még a Jászberény sem, függetlenül attól, hogy négy játékosa a Szolnok NB I-es keretének tagja. A Hajdúböszörmény pedig egy nagyon-nagyon lelkes amatőr együttes, minden tisztelet az övék! Igazából az hiányzik, hogy ilyen hangulatú mérkőzéseket játsszunk. Csak edzünk, de más az edzés meg a meccs.

— Nagyon hiányzik az NRK-Nyíregyháza az NB I-ből, de nagy öröm, hogy megmaradt a csapat, és a másodosztályban elindultatok. Egyébként ez a játékoskeret, ezzel a játéktudással az élvonalban sem a kiesés ellen küzdene... Csak az anyagiak miatt kényszerültetek az NB II-be?
— Elsősorban a hosszú ideig tartó nyári huzavona miatt, hogy lesz-e egyáltalán NRK, vagy nem, és ha lesz, akkor hol indul, és kik alkotják majd a keretet?! Nagyon-nagyon sok gond, probléma volt, de úgy gondolom, hogy ezen túlléptünk, és már megvan a csapat. Én is úgy vélem, hogy ezzel a játékoskerettel nem lennénk esélytelenek az NB I-ben való bennmaradásra. Lehet, hogy ez így nagyképűségnek tűnik egy ilyen három-nullás idegenbeli vereség után, de ezzel együtt azt mondom, hogy ott legalább játszanánk olyan mérkőzéseket, amelyeken kiélezett helyzetekkel találkozunk. Azokból lehetne igazán úgymond megcsinálni a csapatot, nem pedig csak az edzésmunkából. Lehet, hogy az edzésmunka során kell megcsinálni a csapatot, de ha a másik oldalon nem olyan képességű játékosok vannak, akikről visszajön a labda blokkból, visszatámadásból, akkor ott egy passzív társaság van. Lehet, hogy ezzel elhitetjük, hogy mennyire jók vagyunk, mert ott mennek a dolgok, mennek az ütések, és aztán eljövünk egy ilyen meccsre... Ismétlem, számomra is teljesen meglepő módon egy abszolút stabil csapattal találkoztunk, illetve egy olyan Puskás Ivettel, aki gyakorlatilag bolondot csinált belőlünk. Arról nem is beszélve, hogy vele szemben a Héraklész-válogatott Roma Flóra blokkolt, de egyetlen játékhelyzetben nem tudta földre sáncolni, de megkockáztatom, még gyengíteni sem az ő támadását. De a többiek is nagyon stabilak voltak. Visszatérve az én csapatomra: ez hiányzik! Valamennyien középiskolások, sok negyedikes van közöttük. Igazából az lenne a megoldás, hogy eljárni Miskolcra, Szolnokra edzőmérkőzésekre, de itt van a szalagavató időszaka, amikor edzéseket hagynak ki, érthető okból, hiszen készülnek a táncra! Ha ez lemegy november közepére, utána megpróbálunk ebben a vonatkozásban is lépni, és akkor hátha ilyen hőfokú és ilyen hangulatú mérkőzéseket nem fogunk elveszíteni, folyamatosabb lesz a játékunk, és meg tudjuk oldani az ilyen helyzeteket.

Címkék: nyíregyháza röplabda nb ii nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr873331897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása