Kovács István edző szerint látszik a csapatán, hogy kezd érni, formálódni, az újonnan igazolt játékosok kezdenek beilleszkedni, összeszokni. A Nyíregyháza elleni siker a jó összpontosításnak köszönhető, és annak, hogy a fegyelmezetten betartották a tréner taktikai utasításait.

Mint arról beszámoltunk, a Honvéd Zrínyi SE hazai pályán 3:0-ra nyert az NRK-Nyíregyháza ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz negyedik fordulójában. A mérkőzés tudósítása és képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A meccs után először a győztes fővárosi csapat edzőjét, Kovács Istvánt kérdezte a hunvolley.blog!

— Három-nullára győztetek a jó játékosokból álló NRK ellen, három győzelemmel és egy vereséggel kezdtétek a bajnokságot, mégsem vagy teljesen elégedett. Miért?
— Azért, mert ebben a csapatban benne van, hogy hárompontos meccseket játsszon, és ne hullajtson pontokat. Most az NRK ellen a lányok végre fejben is ott voltak, ahol kellett, elhitték, hogy azonos testmagasságnál az ő játékrutinjuk többet ér a fiatal, nagyreményű ellenfelünk lendületénél. Szót fogadtak, megcsinálták, amit kértem, ezzel nyertek! Azért nem vagyok elégedett, mert az elhullajtott pontok is hasonló szituációban voltak, itt is nagyon izzasztó volt a harmadik játszma, hiszen ha akkor a szett végéig vezető Nyíregyháza jobban koncentrál, akár a meccset is megfordíthatta volna. Látszik a csapaton, hogy kezd érni, formálódni, az újonnan igazolt játékosok kezdenek beilleszkedni, összeszokni. Bízom benne, hogy ez a továbbiakban is így marad, és esetleg ott tudunk végezni az első helyen!

— Az előző szezont vereségekkel kezdtétek, most viszont sokkal jobban rajtoltatok. Ez annak tudható be, hogy a csapat erősödött a nyáron?
— Elsődlegesen a koncentrációban van a különbség, hiszen tavaly összesen hat alkalommal volt három-kettes meccsünk, és abból csak egyet tudtunk megnyerni. Szívesen kiszámolnám, hogy a mostani pontrendszerben hol lettünk volna?! Egy biztos: nem az ötödik helyen! Tavaly hiányzott tőlünk Heim-Puskás Ivett, és hiányzott az összeszokottság. Akkor is voltak új igazolások, és többen szülés, illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt teljesen vagy részben leálltak. Az előző idényt nem lehet összehasonlítani ezzel. A rajt rosszabbul sikerült, a három-kettes meccsek nem úgy sikerültek, de most a koncentráció alapján azt mondom, hogy ez a csapat jelenleg ott van, ahol kell.

— Ha csak erről a legutóbbi meccsről beszélünk, akkor kijelenthető, hogy az NRK-Nyíregyházát megverni nagy büszkeség, ugye?!
— Igen, örülök neki! Ha lehet így mondani, jó skalpot gyűjtöttünk, talán ezzel az eredménnyel ismételten felhívjuk a figyelmet magunkra, esetleg legközelebb több néző jön ki. Nagyon kevesen tudják, hogy mi itt játszunk, Békásmegyeren, ez sajnos látszik a nézőszámon is, pedig ez a meccs alapjában véve, attól függetlenül, hogy három-nulla volt, nem volt rossz mérkőzés.

Címkék: kovács röplabda zrínyi honvéd nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr363329576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása