Kezdőfeladója, Milovits Júlia nélkül kénytelen szerepelni a magyar női válogatott az olimpiai előselejtező tornán, Azerbajdzsánban. Már az edzőtábor hétfői kezdetekor kérdéses volt a Vasas-játékos részvétele, ugyanis négy hete Achilles-íngyulladást állapítottak meg nála.

Dr. Hidas Péter csapatorvos elmondta, el lett hanyagolva a sérülés, csak két-három hete kezdték el kezelni, a vizsgálatok során pedig az is kiderült, hogy más probléma is akad!

— A fül-orr-gégész megállapította, hogy egy baktériumfertőzés miatt egy góc alakult ki, ami bekerülve a véráramba, okozója is lehet a gyulladásnak. Ez jó hír is lehet, mert így biztosan tudjuk a kiváltó okot és könnyebben tudjuk kezelni. Antibiotikum, gyógytorna, masszázs és utána kezdheti is az edzést — magyarázta az orvos.

Milovits elárulta, olyan edzéseket végezhet, amelyekkel nem terheli a lábát, úgyhogy a legtöbb idejét a konditeremben tölti, illetve a falnál labdázik.

— Már négy hete vagyok pihenőn, és előreláthatólag még körülbelül három hét szünet vár rám — kesergett a feladó. — Nem könnyű megbarátkoznom a kialakult helyzettel, hogy nem játszhatok, valamint, hogy az aktuális válogatott programon sem vehetek részt. Leginkább most azzal foglalkozom, hogy mihamarabb meggyógyuljak, és ismét versenyezhessek.

Jókay Zoltán szövetségi kapitány szerint most az a legfontosabb, hogy Milovits meggyógyuljon, és el tudja kezdeni az edzéseket, így az előzetes tervekkel ellentétben mégsem vitték magukkal a játékost a tiszaújvárosi edzőtáborba, mivel napi kezelésre kell járnia.

(forrás: sport24.hu)

Címkék: válogatott röplabda milovits

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr923330003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása