A Vasi Sportakadémia 3:0-ra győzött a HVSE-SzoESE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz negyedik fordulójában. A két megyeszékhelyi csapat mérkőzése mindig igazi rangadónak ígérkezik Szombathelyen, függetlenül a tabellán elfoglalt helyezéstől. Így volt ez most is! Képgaléria itt!

Jelentősen átalakultak a csapatok a korábbiakhoz képest. A VSA a Leonnal és Sportiskolával együttműködve folytatja a jövőben több száz sportolónak biztosítva edzés, versenyzési lehetőséget, míg a HVSE és a SzoESE pont fordítva: létszámhiánnyal küzd, ezért kénytelen volt házasságra lépni egymással. Sajnos a fúziót követően sem büszkélkedhetnek nagy létszámmal, hiszen a felnőttek csupán nyolc játékossal érkeztek a találkozóra. Hazai oldalon az idén először teljes keret állt Mucsi Péter edző rendelkezésére. Az elmúlt éveket figyelembe véve hazai győzelmet ígért a találkozó, hiszen az előző két bajnokságban csoportezüstérmes VSA mindkét riválisát jelentősen megelőzte a tabellán, de egy helyi rangadó mindig más...

Nem a papírformának megfelelően indult a találkozó, eleinte még a vendégek vezettek, akik egy nappal korábban is pályára léptek, és 3:1-re verték a Kalocsát. Azonban hamar megfordította az állást a VSA, Németh jól mozgatta csapatát, szélről Takács és Kovács remek pontokat szerzett. A kezdeti lendület elfogyott a vendégeknél, a hazaiak taktikus nyitásaival nem tudott semmit kezdeni a HVSE-SzoESE. Pontatlan beindításaiból hébe-hóba vezetett támadásait szinte teljesen semlegesítette a hazai sánc. Röpke 13 perc alatt behúzták a játszmát a feltűnően magasabb sebességen játszó akadémistalányok (25:12, 1:0).

Semmi nem változott az első játszma végéhez képest, sőt Kovács Eszter nyitássorozata teljesen padlóra küldte az egyébként sem szárnyaló vendégeket. A hazai csapat remek teljesítményéről mindent elárul, hogy ha nem rontott volna nyitásokat, talán pontot sem sikerült volna szerezniük a teljesen szétesett vendégeknek. A szinte csak nyitásokból álló játszma 11 perce alatt négy nyitásrontásával hat pontra hozta fel ellenfelét a hazai csapat (25:6, 2:0).

A rettentően nagykülönbségű játszmagyőzelem után lazábbra engedte a gyeplőt a hazai csapat. Ennek köszönhetően rengeteg rontással termelte a pontokat a vendégeknek. Ennek ellenére sem forgott veszélyben a játszma, hiszen négy-ötpontos előnyét végig tartotta a VSA. A mérkőzés legszorosabb szettjében is magabiztosan hozták a győzelmet az akadémisták (25:20, 3:0).

Összegezve a találkozót elmondhatjuk, hogy egy nagyon motivált és jelentősen gyorsabban, taktikusabban játszó VSA simán kiütötte helyi riválisát. Már a tudatosan helyre, emberre végrehajtott nyitások beindítása nehézséget okozott a vendégeknek, ezért támadásban sem tudtak maradandót alkotni. Ezzel szemben pontos nyitásfogadások és remek támadások jellemezték a hazaiakat. A mai napon osztálykülönbség volt a két csapat között.

Mucsi Péter,
a VSA edzője: — Készültünk a mérkőzésre, és a lányok maximálisan végrehajtották a gyakorolt taktikai elemeket. Tudatos nyitásainkkal teljesen megfogtuk ellenfelünket. Örülök annak is, hogy sok néző előtt sikerült bizonyítanunk, hogy a nálunk elvégzett munka, és az út, amelyen járunk, jó irány!

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 4. forduló

Vasi Sportakadémia — HVSE-SzoESE Szombathely 3:0 (12, 6, 20)

Szombathely, 150 néző. Játékvezetők: Horváth Gy., Román
VSA: Németh J., Kovács E., Benesóczky, Simon J., Takács D., Wlassits. Csere: Sipos V., Lukács M. (liberók), Mikos, Tóth E., Illés, Gőczi, Kiss B., Varga E. Edző: Mucsi Péter
HVSE-SzoESE: Koronczai, Szalontai P., Werkman, Tóth L., Szalontai, Sipos K. Csere: Horváth (liberó), Virág. Edző: Bodzer Attila

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely haladás röplabda nb ii vasi sportakadémia vasi sportakadémia szombathelyi egyetemi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr683326681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása