Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI hazai pályán 3:0-ra győzött a Nyári Virággal megerősített TFSE-KRA ellen a női NB I alapszakaszának kilencedik fordulójában. Két játszma csak a minimális két ponttal dőlt el a borsodiak javára.

A pénteki, békéscsabai vereség után javításra készültek a hazaiak, a TF elleni bajnoki a kötelező győzelem kategóriába tartozott. Így gondolta ezt Toma Sándor, az MVSC edzője is, aki a meccs napjának délelőttjén edzést iktatott a programba. Hogy ezért, vagy másért, azt nem tudni, de az biztos, hogy nem valami frissen kezdett a hazai együttes. Nagyon sok volt a rontott labda, a sánc szinte alig működött, így az első technikai időnél a lelkes vendégek vezettek (7:8). Az elnyűhetetlen Nyári Virág sokat tett hozzá a csapatjátékhoz. A szett vége felé mindkét oldalon volt egy-egy időkérés, 13:15-nél Toma Sándor, 21:18-nál pedig Borkovits Zoltán rendelt el szünetet, végül az MVSC hozta a szettet (1:0).

Remélni lehetett, hogy ez a lelki plusz képes annyit hozzátenni a miskolciak játékához, hogy megmutatják ki a jobb, de ez nem következett be. A budapesti együttes változatlanul harcos volt, mentek, mert érezték, lehet keresnivalójuk. És volt is: 13:16 után is pontot csináltak, de innen, négypontos hátrányból gyorsan felállt a Miskolc (17:17). Szabó Barbara emelkedett ki ekkor, de ez is csak arra volt elég, hogy a hajrára egálról induljanak neki a csapatok. Aztán a végjátékban, ahogy az előző játékrész végén, ismét a hazaiak koncentráltak jobban (2:0).

Szoros volt a harmadik szett is, 8:9-nél a játékvezetők egy hazai ászt néztek el, így döntetlen helyett kétpontos vendégvezetésre módosult az állás. A nyitásfogadásokkal változatlanul gondban volt az MVSC, olyannyira, hogy 15:19-nél Toma edző ismét időkéréssel próbálta helyre tenni csapatát. Ez megint jobban sikerült neki, mint kollégájának, aki 18:19-nél élt ugyanezzel az eszközzel, de 21:20-nál már a hazaiaknál volt az előny. Bár ezt követően még egyszer összekapta magát a TF (23:23), de amikor kellett, a hazaiak beverték a pontokat, és az előzetes várakozásoknak megfelelően három játszmában gyűjtötték be a győzelmet. Még ha nem is túlzottan jó játékkal, és nem is annyira magabiztosan (3:0).

NB I, nők, alapszakasz, 9. forduló

Albrecht-Miskolci VSC-MISI — TFSE-KRA 3:0 (21, 23, 23)

Miskolc, 100 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi
Miskolc: Leidgeb, Szabó B., Oláh Cs., Szajkó, Kovács E., Rédei. Csere: Nagy Zs. (liberó), Csarkó, Kiss V. Edző: Toma Sándor
TF: Szűcs A., Jáka Zs., Hornok, Fritz, Jáka Sz., Nyári. Csere: Bánlaki (liberó), Korbel, Kolada. Edző: Borkovits Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor:
— Ez a mai meccs kötelező győzelemnek számított, de az ilyen mérkőzések mindig nehezek, az volt a mai is. Amíg ellenfelünk bírta, addig szoros volt, de a szettek végén jobban koncentráltunk. Picit benne volt ebben a meccsben a pénteki, békéscsabai bajnoki, és az ekkor elvezetett önbizalom nehézkes visszaszerzése.
Borkovits Zoltán: — Sajnos, az ilyen hőfokú mérkőzéseket még nem bírjuk végig, de jó úton jár a csapat. Tavasszal visszavágunk a miskolciaknak.

(forrás: Borsod Online)
 

Címkék: bajnokság miskolc röplabda nb1 tf mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr193325748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása