A Békéscsabai RSE nagyon simán nyert 3:0-ra a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem otthonában a női NB I alapszakaszának kilencedik fordulójában. A somogyiak tudtak felnőni a feladathoz... Az amerikai idegenlégiósokkal felálló vendégek már a nyitásokkal megfogták fiatal ellenfelüket, és egy percig sem forgott veszélyben a sikerük.

A pénteki, Gödöllő elleni mérkőzés után vasárnap újra hazai pályán bizonyíthatott a fiatal kaposvári együttes. A papírforma a vendég Békéscsaba sikerét ígérte, a BITT háza táján a lelkesedésben és a jó mezőnyjátékban bíztak elsősorban, ami a tervek szerint elegendő lehetett volna a tisztes helytálláshoz.

A találkozó első pontját Kovács Kármen szerezte, amire öt sikeres békéscsabai támadás volt a válasz. A házigazda Győrbírő Kamilla ásznyitásával zárkózott, de két pontnál közelebb már nem került ellenfeléhez. A vendégek fokozatosan játékba melegedtek, és a második technikai szünetre hét ponttal elléptek. A folytatásban még tovább nőtt a különbség, a somogyiak mindössze két szép blokkal vétették észre magukat. Az utolsó pontot Soós Nikolett ütötte be (13:25, 0:1).

A második játékrészben sokáig csak egy csapat volt a pályán: a BRSE játékosai tetszés szerint érték el pontjaikat a hitehagyottnak tűnő, és nem igazán összpontosító kaposváriak ellen. A hazaiak csak a szett második felében nőttek fel a feladathoz, ami mindössze arra volt elég, hogy elkerüljék a nagy zakót. Horváth Petra több szép pontot szerzett, a csereként beállt Récsei Ágnes pedig nyitott egy ászt, a csapat viszont így is csak tízig jutott (10:25, 0:2).

A térfélcsere után két gyors ponttal nyitott a BITT, ezt követően azonban a Békéscsaba felhúzta a falat a háló előtt, és egymás után hiúsította meg a házigazdák próbálkozásait. Ráadásul Soós továbbra is ponterősen támadott, így újra csak tekintélyes előnyre tett szert a vendéggárda. Pálfy Marianna tanítványai ezúttal összekapták magukat: a kilencpontos hátrány ötre olvadt (10:15), és sikerült időkérésre kényszeríteni a viharsarkaikat. Harmath Zsófia több fontos pontot ütött és a többiek is felpörögtek. A játszma utolsó részében megrázta magát a Csaba: Zielke meccslabdához juttatta csapatát, Soós 17. pontja után pedig véget ért az 57 perces mérkőzés.

A bajnokság csaknem egy hónap szünet után folytatódik majd.

NB I, nők, alapszakasz, 9. forduló

BITT KNRC-Kaposvári Egyetem — Békéscsabai RSE 0:3 (—13, —10, —12)

Kaposvár, 150 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Kaposvár: Horváth Zs. 1, Harmath Zs. 8, Kovács K. 1, Pintér Zs. 4, Győrbíró 1, Horváth P. 8. Csere: Schrauff (liberó), Császár, Récsei 1, Kulcsár. Edző: Pálfy Marianna
Békéscsaba: Pallag 9, Czina 5, Horváth V. 6, Zielke 12, Vargas 2, Soós N. 17. Csere: Molcsányi (liberó), Jenei 1, Kerepeczki. Edző: Kormos Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:0, 1:5, 3:8, 5:8, 8:10, 8:15, 10:20, 12:24. 2. játszma: 0:6, 1:6, 1:16, 5:17, 5:20, 10:20. 3. játszma: 2:0, 2:10, 3:10, 4:13, 10:15, 10:22, 11:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Pálfy Marianna:
— A pénteki mérkőzésen az első játszmával elégedett lehettem, ma viszont nem tudtuk megismételni azt a játékot sem. Sok volt a hiba a nyitásfogadásunkban, a támadójátékban viszont akadtak biztató jelek.
Kormos Mihály: — Feltérképeztük a kaposváriakat, tudtuk, mik a gyenge pontjaik, és sikerült végig nekünk irányítanunk a játékot. További sok sikert kívánok a somogyi lányoknak. 

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba kaposvár röplabda nb1 bitt brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr83324493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása