A sikeres kuparajt után a román bajnokságban is győzelemmel kezdett a marosvásárhelyi CSU Medicina női csapata. Noha öt játékos távozott a tavalyi keretből, a vezetőedző, Luka Valeriján szerint a játékerőt ez nem befolyásolta.

Új felállással kezdte az új idényt a marosvásárhelyi csapat. Szimunics helyett Ciocian, a román női röplabda egyik legnagyobb reménysége irányít, s azt kell mondanunk, ezen a poszton nem vesztett, hanem nyert a csapat. Más a helyzet a liberó esetében, ahol Foca egyelőre nem tudja maradéktalanul pótolni a távozott Diményt, de várják vissza Kolozsvárról Nechitit, aki Luka szerint feledtetni tudja majd a távozót. Nehéz eldönteni, hogy a távozott ütőket, Baciut és Brebant ki tudják-e váltani a helyettük érkezett Chitigoi és Cvetanova, előbbit a tapasztalata segítheti, utóbbit pedig egyelőre csak a lelátón láthattuk, mert nem érkezett meg a zöld kártyája.

Annyi bizonyos, hogy Chitigoi átvette Salaoru helyét az átlóhelyen, utóbbi pedig négyesütőként bizonyítja sokoldalúságát, hiszen eddig még csak liberót nem játszott. A távozott Maletics helyett centerként a még ifjúsági korú Iancu kapott bizalmat, nem kizárt azonban, ha Cvetanova is játékjogot kap, akkor Chitigoi veszi át a kezdőcsapatban a center szerepkörét.

A Nagyszeben elleni mérkőzésről nem lehet túl sokat mondani, hiszen a nagyon sok hiba ellenére a hazai siker nem forgott egy pillanatig sem veszélyben. Valami ilyesmit emelt ki a találkozó után Luka Valeriján is, aki így fogalmazott.

— Nem lehetek elégedetlen az eredménnyel, mikor három játszmában nyer a csapat, de elégedetlen vagyok azokkal a ki nem kényszerített hibákkal, amelyeket még elkövetünk — közölte a tréner. — Ha a két hiányzó játékos is rendelkezésemre áll majd, akkor javulni fog a teljesítményünk. Öt játékos távozott a tavalyi keretből, ezért most sem léphetünk feljebb, de a csapatot így is az első öt közé várom, azaz ismét az európai kupaszereplési jog kivívását.

A CSU Medicina szerdán, a második forduló keretében sokkal nehezebb feladat elé néz, hisz a bajnoki ezüstérmes Dinamo Bucuresti otthonába látogat.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 1. forduló

CSU Medicina Marosvásárhely — CSM Nagyszeben 3:0 (17, 18, 17)

Marosvásárhely. Játékvezetők: Birsan, Mateizer
CSU Medicina: Ciocian, Salaoru, Chitigoi, Iancu, Ivanof, Jovanovics. Liberó: Foca. Csere: Mateias
CSM Nagyszeben: Kapelovies, Scutea, Serban, Matache, Moga, Lica. Liberó: Dancu. Csere: Popa Calota

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr73324739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása