A kedvező sorsolásnak köszönhetően a Szolnoki Főiskola RK-SI női csapata kicsit fejre állította a tabellát, a Tatabányai Volán SE elleni győzelemmel ugyanis a második helyre tornázta fel magát az NB I alapszakaszának hetedik fordulója után!

Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy a nehéz ellenfelek most jönnek. Hogy ez pontokban, és ami főleg fontos, játékban mit fog jelenteni, nos, az november végéig kiderül. Addig is örülni kell a pünkösdi királyságnak!

A vasárnapi mérkőzésen megilletődötten kezdett a Tatabánya és 6:0-ig nem találta a labdát. A tapasztaltabb Szolnok a továbbiakban is jobban védekezett, összeszedte a labdákat és felépítette a támadásokat. A szett közepére a vendégek is megnyugodtak és gyűjtögették a pontokat, persze a hazaiak tartották a biztos vezetéshez szükséges távolságot. A szép jelenetekről főleg Szikszai, Karakas és Pintér gondoskodott egy-egy határozott ütéssel, máskor ügyes ejtésekkel. A vége 25:17 (1:0) lett.

A második játékrészben a vendégek jobb mezőnymunkát produkáltak és 17:15-nél szorosabbá tették a játszmát, de egy időkérés után zsinórban szerzett öt ponttal a hazai csapat ismét behúzta a játszmát (25:18, 2:0).

Dombi jó nyitásaival és Haász pontos ütéseivel némi meglepetésre a harmadik szett elején 3:2-re és 4:3-ra vezetett a Tatabánya. Innen a hazaiak 11:4-ig meg sem álltak, és így helyrebillent a mérkőzés rendje. Mindkét edző nyugodtan cserélhetett, hiszen a meccs kimenetele biztossá vált. A mérkőzéslabdát mintegy jutalomként a csereként beállt Szívós ütötte be (25:12, 3:0).

Litkei Gábor, a Szolnok edzője: — Legnehezebb a kötelező győzelmet hozni. Néha-néha homokszem került a gépezetbe, de érvényesült a papírforma.

NB I, nők, alapszakasz, 7. forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI — Tatabányai Volán SE 3:0 (17, 18, 12)

Szolnok, 60 néző. Játékvezetők: Csikós, Szél M.
Szolnok: Illésné, Karakas M., Szigediné, Szikszai, Pintér A., Szepesi. Csere: Kiss R. (liberó), Kun B., Szívos I. Edző: Litkei Gábor
Tatabánya: Szővérdffy, Szatori, Papp I., Mészáros T., Dombi, Haász. Csere: Tóth R. (liberó), Kovács G., Sínai. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita

Címkék: volán bajnokság tatabánya szolnok röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr563310706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása