A Kalocsai SE 3:0-ra kikapott Székesfehérváron, a MÁV Előre SC otthonában a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz harmadik fordulójában, így továbbra is nyeretlen a másodosztályban. KÉPGALÉRIÁVAL!

Az első fordulóban vereséget szenvedett a kalocsaiak, ám a mutatott játék és az egy megnyert szett alapján nem lehettek elégedetlenek, hiszen mégiscsak az ország legjobbjai közé tartozó Vasas-junior volt az ellenfél. Az első hazai meccsükön az egyik legjobbunkat, Sztupovszki Anettet nélkülözniük kellett, de a vereség a serdülőkorú, ám kétségtelenül nagyon összeszokott, fegyelmezett és lelkes ajkai Röpisuli SE ellen leginkább a gyenge feladások és az emiatt erőtlen támadások miatt volt elsősorban csalódás.

A vasárnapi ellenfél a röplabdabarátok számára nem ismeretlen, hiszen korábban az NB I-ben sokat játszott a Kalocsa a fehérváriakkal. Mára elmondható, hogy csak a klub neve maradt, minden más változott. A MÁV Előre tavasszal még az Extraligában vitézkedett, de anyagi és egyéb okok miatt nem tudta vállalni az élvonalat, így a csapat magja az edzővel együtt a fővárosba igazolt, azaz egy-két fiataltól eltekintve az egész csapat kicserélődött, így a kalocsaiak nem tudták, hogy mire számíthatnak.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy szombaton rendezték az Országos Serdülő Bajnokság első fordulóját, tehát a Kalocsai SE egy része (a kezdőhatosból öten) három meccsel és utazással a háta mögött, fáradtan indult Székesfehérvárra, míg volt, akit másnap a szülei nem engedtek el. A minden dicséretet megérdemlő egy szem felnőtt, Sztupovszki Anett is egy hosszú utazásról megérkezve ment játszani, ezek tehát nem voltak jó előjelek a meccs előtt. Már a bemelegítéskor látszott, hogy a szombati menetelés sokat kivett a játékosokból, a nagyobb figyelmet igénylő meccs alatt ez pedig egyértelművé vált.

A szett elején hamar elhúzott a hazai csapat. Kováts Ágnes edző kétszer is időkéréssel (13:6, 18:10) próbálta felrázni a tanítványait, nem sok sikerrel. A végére próbált feljebb kapaszkodni a kalocsai csapat, de érezhető volt, hogy nem fog sikerrel járni, bár az is látszott, hogy egy kicsit nagyobb koncentrációval nem verhetetlen az ellenfél (25:20, 1:0).

A második szett úgy indult, hogy a Kalocsa vette kezébe az irányítást, és a játszma elején kialakult néhánypontos előnyt sikerült elég sokáig megtartania (1:6, 9:14). A szett végéhez közelítve egyre jobban zárkózott fel a fehérvári együttes, és 20:19-nél a vezetést is átvette. Ebben a szakaszban mindkét edző kikérte két-két idejét, de a rövid megbeszéléseket csak a hazai csapatvezető mondhatta eredményesnek, hiszen ha minimális különbséggel is, de mégiscsak a dunántúliaké lett a második szett is (25:23, 2:0).

A túl sok extrát nem mutató, ám a vendégekhez képest mindenféleképpen pihentebb, így a feladatát stabilabban teljesíteni tudó hazai csapat a harmadik játszmában már megnyugodva, sokkal higgadtabban játszott, míg a Kalocsánál inkább a beletörődést lehetett érezni, ha már a második szettet nem sikerült megnyerni. Ráadásul a hazai csapatkapitány egy remek nyitássorozattal vette el végképp a vendégek kedvét a küzdelemtől, nyolc egymás utáni szervájából pontot szerzett csapata, és ezzel tetemes előnyhöz jutott, amit még gyarapítani is tudott. Igaz, erre Jánosi Nikoletta válaszolni tudott, de a hét sikeres szervája már csak az eredmény kozmetikázására volt jó, a hazai győzelem elkerülésére már nem (25:21, 3:0).

Összességében elmondható, hogy a szimpatikusan játszó, lelkes hazai csapatot egy teljes kerettel felálló és pihentebb Kalocsa talán képes lett volna legyőzni, ám ebben a formában megérdemelten került a három pont a dunántúli klubhoz. Ezen a napon némi gyógyírt csak a juniorok meglehetősen sima győzelme jelentett a Kalocsai SE számára.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 3. forduló

MÁV Előre SC — Kalocsai SE 3:0 (20, 23, 21)

Székesfehérvár, 50 néző. Játékvezetők: Gyulai, Hanuska
MÁV Előre: Lukács, Földi, Zsigmond, Molnár H., Pajor, Rivnyák. Csere: Klemán, Leidál. Edző: Kovács Mária
Kalocsa: Tóth V., Jánosi, Sztupovszki, Zsinka, Bencsics, Vén. Csere: Fehérvári, Szabó L., Szendrőy. Edző: Kováts Ágnes

Címkék: máv székesfehérvár röplabda fehérvár kalocsa előre nb ii máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr653310295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása