Győzelemmel kezdte szereplését a férfi NB II alapszakaszában a Somogyjádi RSZSE. A rutinos együttes a néhány hónappal ezelőtt még az Extraligában szereplő Veszprémet fogadta, és nagy csatában nyert 3:2-re.

Hiába újonc a Somogyjád az NB II-ben, az együttes továbbra is az egész magyar mezőny egyik legrutinosabb csapatának számít. A fiúk a megyei bajnokság megnyerése után neveztek be újra a magasabb osztályú küzdelemsorozatba.

— Van egy-két új ember, de az együttes gerince megmaradt, akik 10-15 éve együtt játszanak. Ezek a fiúk valóban a röplabda szeretete miatt edzenek és játszanak hétről hétre. Természetesen nagy célok nincsenek. Felkerülni nem tudnak, szeretnének minél előrébb végezni — mondta a Somogyjád játékos-edzője, Jezeri Tibor.

A veszprémiek a tavasszal még az Extraligában ütötték a labdát, az anyagi gondok azonban közbeszóltak. A csapat tagjai szerint az NB II-ben is jó néhány nehéz meccs vár majd rájuk. A második fordulóban nagy rangadót játszott egymással a két együttes.

Már az első szett óriási csatát hozott, és végül a hazaiak nyertek 30:28 arányban. A második és a harmadik játszmát biztosan hozta a bakonyi együttes, aztán újra a somogyiak következtek. A negyedik játékrész 25:21-es eredménnyel ért véget, az ötödik szettben pedig már csak egy csapat volt a pályán. Erdei Tamás lényegében végignyitotta a játszmát, a Somogyjád pedig 15:4-re nyert. Ezzel megszületett az erőt és önbizalmat adó 3-2-es siker.

A Somogyjád csapata: Jezeri Tibor, Tóth Tamás, Porkoláb Tamás, Erdei Tamás, Szentes Zoltán, Szentes Péter, Molnár Imre, Böcz Dávid, Kiss Norbert, Hegyi Gábor, Kovács Rihárd, Györék Alex

(forrás: kapos.hu)

Címkék: röplabda nb ii somogyjád

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr833298415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása