A Kalocsai SE 3:0-ra kikapott hazai pályán az ajkai Röpisuli SE-től a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz második fordulójában. KÉPEKKEL!

Második bajnoki mérkőzésen az ajkaikat fogadták a kalocsai röplabdázók. A vasárnapi meccsen augusztus óta második alkalommal léphettek pályára a Városi Sportcsarnokban a lányok, hiszen a pénteki edzéslehetőség előtt erre nem volt mód az ismert okok miatt, bár az is igaz, hogy az elvégzett változtatásoknak sportolói szempontból nincs semmi jelentősége, sőt — ahogy a pénteki nap megmutatta — az esős időjárástól a beázás miatt még most is rettegniük kell a mérkőzést rendezőknek.

A Röpisuli SE egy fiatalokból álló, ennek ellenére eléggé összeszokott csapat benyomását keltette. A kalocsai csapat a felkészülési tornákhoz hasonlóan most sem tudott teljes kerettel kiállni, hiszen a Vasas elleni meccs legjobbja, Sztupovszki Anett munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzott. Nem indult jól a mérkőzés hazai szempontból, hiszen rögtön öt ponttal ellépett az Ajka, mire megszületett az első kalocsai pont. Aztán újabb öt vendégpont jött, mire sikerült visszaszereznie a nyitás jogát a házigazdának. Nagyon nem ment a szekér, a fővárosban még egész jónak mondható nyitásfogadások ezúttal pontatlanok voltak, igaz, ha jól is mentek, akkor se találták meg a feladók a megfelelő távolságot a hálótól, így a kényszerből, lendület nélkül támadók ütései is erőtlenek voltak.

A dunántúliak remekül szedték össze a hazai próbálkozásokat, és a támadási helyeiket gyakran változtatva, a kiszámíthatatlanság fegyverét használva kevésszer hagytak lehetőséget az értékelhető blokkolásra. Kováts Ágnes edző 3:14-nél már második idejét kérte ki, de lényegében nem sikerült érdemi változást elérnie, így egy magabiztos játszmagyőzelemmel tovább erősödött az egyébként is nagyon lelkes ajkai társaság önbizalma (12:25; 0:1).

A második szett kalocsai nyitással és ajkai ponttal indult, majd amikor Szigeti Anna került a nyitóhelyre, jó sorozatának köszönhetően sikerült fordítania a hazai csapatnak. Bár az is érződött, hogy elég bármely csapat részéről egy kis megingás, ami végzetes lehet. A finishez érkeztek a csapatok, amikor ismét Szigeti nyitott, és megint ötször volt eredményes. Az ellenfél edzője időkéréssel próbálta csapatát felrázni, de úgy tűnt, nem sikerül neki, ám néhány kalocsai ütés a játéktéren kívül ért talajt, és ekkor már Kováts Ágnes edző kért időt két pontra a részsikertől! A drámai végkifejletet ez sem tudta megakadályozni, és végül — egy blokkról lecsorgó labdával — a vendégekhez került a második szett is (24:26, 0:2).

A harmadik felvonásban ismét a fiatal ajkaiaké volt az irányítás, hiába ment időnként egy-két erősebb Szele- vagy Vörös-féle bomba az ellenfél térfelére, de alapjában véve ez inkább csak szépségtapasz volt a hazai szurkolóknak az összességében elég nyögvenyelős mérkőzésen. Ebben a szettben az Ajka haladt elől, a Kalocsa pedig csak tisztes távolságból követte. Igaz, a hazaiaknak a végére sikerült elzárkózniuk két pontra (21:23), ám ezzel el is lőtték a puskaporukat, és egy ásznyitással a bátran és magabiztosan játszó vendégek jogosan szerezték meg a három pontot (21:25, 0:3).

A Vasas junior elleni meccs után csalódásként értékelhető a kalocsaiak teljesítménye, hiszen ezúttal több felnőttel, elvileg erősebb kerettel léptek pályára, de a pontatlan beadások és a gyengébb feladások, valamint az erőtlen támadások miatt nem sikerült pontot szerezniük, amire még a vendégek teljesen szokatlan felállási alakzata sem lehet mentség. A juniorok mérkőzésén szintén 3:0-s vendégsiker született.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 2. forduló

Kalocsai SE — Röpisuli SE Ajka 0:3 (—12, —24, —21)

Kalocsa, 50 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó A., Baracsi
Kalocsa: Kovács P., Jánosi, Zsinka, Tóth V., Dabis, Szigeti. Csere: Szőgyi (liberó), Szele A., Vörös V., Bencsics. Edző: Kováts Ágnes
Ajka: Májusi R., Szalai, Tóth-Fáber, Májusi D., Szabó D., Kovacsics. Csere: Tordai (liberó), Borbély. Edző: Magvas Istvánné

Címkék: bajnokság röplabda kalocsa ajka nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr843291459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása