A Vasi Sportakadémia 3:0-ra nyert a Közgáz SC-DSK otthonában a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz második fordulójában. A mérkőzés előtt mindkét csapatnak adódtak nehézségei...

A játékvezetők hazai oldalon nem engedtek pályára lépni egy játékost, mert a röplabdaszövetségben nem pecsételték be az átigazolását! A vendégek két játékosát, Magyar Laurát és Illés Enikőt sem engedték pályára a bírák, nekik ugyan be volt pecsételve a sportorvosi engedély, de a doktor a saját körbélyegzőjét lefelejtette. Ennek ellenére több újoncot is avattak a csapatok. A vendégeknél először lépett pályára Kovács Eszter, Takács Doroti.

A vasiak kezdték jobban a mérkőzést. Szélen vezetett támadásaikkal megoldhatatlan feladat elé állították a hazaiak védekezését. Petrás stabil nyitásfogadásaival középről volt eredményes a Közgáz, azonban ez is kevés volt a felzárkózáshoz. Cserejátékosokat küldött pályára a fővárosi együttes, majd 21:15-nél időt kért a hazai tréner, Lestár László, azonban ez sem tudta kizökkenteni a szombathelyieket. Magabiztosan, végig vezetve érte el első részsikerét a VSA (0:1).

Jobban kezdte a második játszmát a Közgáz. Javult a mezőnyvédekezés hazai oldalon. Az izgalmas labdamenetekből rendre a hazai csapat jött ki jobban, már három ponttal (9:6) is vezetett a szett elején. Fokozatosan zárkózott fel a VSA. 11:11-nél érte utol riválisát a látogató, és Wlassits, majd Németh nyitásaival gyorsan előzött is.  Visszaesett a hazaiak teljesítménye, míg Mikos sáncaival és Kovács, valamint Takács szélsőtámadásival állva hagyta ellenfelét a Vasi Sportakadémia. Az egyenlő állást követően a Közgáz négy pontot szerzett, míg a VSA 14 megszerzett pontjával lezárta a második szettet is (0:2).

A harmadik etapban új szerkezetben kezdett a hazai csapat, azonban ez sem segített. Támadásban és védekezésben is ellenfele fölé emelkedett a VSA. Sajnálatos módon kedvüket vesztették az addig lelkesen és helyenként kifejezetten jó mezőnyjátékot bemutató budapesti lányok. Előbb Simon, majd ezt követően Takács nyitásaival sem tudtak mit kezdeni. 18:7-nél már 11 ponttal is vezettek a vendégek. Újabb játékos, Tóth Edina mutatkozott be a VSA-ban.  22:10-nél már második idejét kérte ki a hazai edző, de ez sem segített. Egyórás mérkőzésen sikerült a vendégeknek begyűjteniük a három pontot idegenben.

Összegezve a mérkőzést a hazaikon látszott, hogy még nincsenek összeszokva a játékosok. A mérkőzés egy-egy periódusában igazán szép és eredményes védekezéssel, tetszetős közép- és szélsőjátékkal egyenlő ellenfelei voltak a végül győztes akadémistáknak. A bajnokság végén várhatóan a dobogón végez a budapesti csapat.

A vendégek új csapat építésébe kezdtek. Több játékos érkezett a nyáron a VSA-hoz. Az együttesen még látszott némi összeszokatlanság, azonban ez mérkőzésről-mérkőzésre egyre kevésbé mutatkozik majd. Az új lányok remekül megállták a helyüket. Kovács Eszter érett játékkal biztos tagja volt a csapatnak. A még általános iskolás Takács Doroti is jól mutatkozott be élete első NB II-es felnőtt mérkőzésén. A csereként pályára lépő Tóth Edina is ügyesen szállt be a játékba. A centerek tökéletesen megoldották a taktikai feladatukat.

Mikos szép sáncaival, míg Wlassits egy-egy szép ütéssel segítette csapatát. Simon hozta a tőle elvárható átlagot. Sokkal eredményesebb lehetne, ha pontosabb labdával szolgálná ki a feladó Németh Judit, aki ezen a mérkőzésen jól mozgatta társait, annak ellenére, hogy olyan érzése volt a nézőknek, hogy az ütőkből még közel sem hozta ki a bennük rejlő lehetőségeket. Dicséretes, hogy apró termete ellenére több jó sánccal is észrevetette magát a vendégek irányítója. A vendégek liberója, Sipos üde színfolt volt a mérkőzésen. Nyitásfogadásban és mezőnyben is nagy akarással, sokat vállalva remekül játszott.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 2. forduló

Közgáz SC-DSK — Vasi Sportakadémia 0:3 (—17, —16, —14)

Kinizsi utca, 50 néző. Játékvezetők: Mihály T., Harsághy
Közgáz: Vitányi, Dénesi, Tamás, Horváth, Csötönyi, Petrás. Csere: Ruppl (liberó), Felméry, Seres, Szabó, Németh, Kurcz. Edző: Lestár László
VSA: Németh, Kovács, Mikos, Simon, Takács, Wlassits. Csere: Sipos (liberó), Tóth. Edző: Mucsi Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Lestár László: — Csapatomon látszott még az összeszokatlanság. Idény eleji formát mutatva, még a máskor jól működő alapdolgok sem sikerültek a mai napon. A VSA nagyon szimpatikus, jó erőkből álló csapat. Az erejüket mutatja, hogy amikor megszorongattuk őket mindig magasabb sebességre kapcsoltak.

Mucsi Péter: — Először is köszönetet szeretnék mondani a hazai csapatnak és Lestár László edzőnek. Azzal, hogy a játékosaim nyelvvizsgái miatt hozzájárultak a mérkőzés vasárnapi lejátszásához, sportszerűségből jelesre vizsgáztak. Köszönjük! Mindkét csapaton érződött az összeszokottság hiánya, ennek ellenére ma eredményesen röplabdázott csapatom. Aminek külön örülök, hogy nyitásfogadásaink szinte hibátlanok voltak. Köszönöm mindenkinek a hozzáállását és gratulálok csapatomnak a győzelemhez.

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: bajnokság szombathely közgáz röplabda nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr943292741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása