Remek hétvégén vannak túl Angliában játszó légiósaink, hiszen mindenki győzelemnek örülhetett csapata legutóbbi bajnokiján! A kecskeméti Rapi Róbert bemutatkozása nagyszerűen sikerült az Offra Norbertet is soraiban tudó London Poloniában.

Az élvonalbeli angol női bajnokságban (Super 8) négy együttes foglalkoztat magyar játékost. Farkas Virág, Kiss Beáta és Kun Dorottya a Leeds Carnegie játékosa, együttesük a hétvégén a Malory Eagles otthonában nyert 3:1-re. Farkas és Kun kezdőként kaptak szerepet, Kiss csereként beállva hozott életet csapatába. Nagyon is szükség volt rá, hiszen nem azt a játékot nyújtotta a Carnegie, amit szokott. Nem játszott jól a csapat, de a negyedik szettben a lányok bizonyították, hogy helyén van a szívük, remekül küzdöttek egymásért.

Dobos Ildikó együttese, a Polonia IMKA London simán nyert három szettben az Ashcombe Dorking vendégeként. Ez volt a címvédő első bajnokija idén, ami meg is látszott a csapaton. A sok hiba ellenére is viszonylag könnyedén nyert a Polonia, esélyeshez méltóan. A rutinos magyar feladó kezdőként kapott szerepet, két és fél szettet játszott.

A Swiss Cottage játék nélkül zsebelhette be a három bajnoki pontot, miután a Birmingham visszalépett a bajnokságtól. Az együttesnek magyar liberója van Várkonyi Bernadett személyében, a Swiss Cottage jelenleg vezeti a bajnokságot!

A Tóth Lucát foglalkoztató Team Northrumbia női csapata ezen a hétvégén nem lépett pályára.

A szintén Newcastle-ben játszó Berndt Attilát a Team Northrumbia — Coventry&Warwick Riga legjobb játékosának választották, csapata 3:0-ra nyert hazai pályán.

Herczeg Roland és Tóth Milán egyaránt kezdőként lépett pályára a forduló rangadóján, ahol a Malory Eagles fogadta a Leeds Carnegie-t. A leedsi magyarok átlagos teljesítményt nyújtottak a mérkőzésen, skót átlójuk és amerikai ütőjük azonban repítette a csapatot. A mérkőzést 3:1-re a Carnegie nyerte, melynek köszönhetően az élre ugrott a tavalyi év ezüstérmese.

A héten véglegessé vált, hogy Rapi Róbert a London Poloniában folytatja pályafutását. Honfitársa is akadt, hiszen Offra Norbert már harmadik éve szolgálja a lengyelek által alapított klubot. A London Lynx otthonában sosem egyszerű játszani, ezt a Polonia edzői és játékosai tudják. Ennek megfelelően, már az elejétől koncentráltan játszottak a vendégek.

— A hazaiak sokat támadtak centerben már a mérkőzés elejétől kezdve — nyilatkozta a Polonia liberója, Offra Norbert a hunvolley.blog.hu-nak. — A mi nyitásfogadásunk nagyon jól működött az egész mérkőzés alatt. Az első szettben sokáig fej-fej mellett haladtunk, egyik csapat sem tudott nagy előnyt kiharcolni. Az új, balkezes litván átlónk nagyon jól játszott az egész mérkőzésen, ahogy a feladónk is jól mozgatta a csapatot. Az első szett nehézségei után a második szettet viszonylag simán nyertük, de a harmadik etapban leengedtünk. Emiatt igen szorosan alakult az eredmény, majd a házigazdák négy ponttal vezettek a második technikai időkéréskor. Megkaptuk az ilyenkor szokásos fejmosást, megráztuk magunkat, és remek labdameneteket bemutatva megnyertük a harmadik szettet is.

Rapi Róbert csereként kapott lehetőséget a találkozón, három pontot szerzett, nyitásfogadásban pedig könnyedén oldotta meg feladatát.

A női bajnokság eredményei és tabellája!

A férfibajnokság eredményei és tabellája!

Címkék: anglia bajnokság légió röplabda légiós leeds

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr213290624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása