A VIKSZ-Agria RC-Eger 2:0-ra vezetett a Honvéd Zrínyi SE otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz második fordulójában, végül mégis a fővárosi együttes győzött 3:2-re! A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Az előző fordulóban a Zrínyi 3:2-re nyert Szegeden, míg az Eger otthon kapott ki a Jászberénytől 3:0-ra. A hazaiak közül hiányzott Kiss Virág és Horváth Orsolya, viszont játékra jelentkezett Leirer Adrienn, Heim-Puskás Ivett, továbbá Durst Helga, és Fábián Viktória is.

A mérkőzés előtti eligazításon ismételten kiemelt hangsúlyt kapott a bemelegítés minőségének, intenzitásának javítása, az egyes posztokon történő határozott, taktikus játék, az új csapattagok segítése. Kitűzött cél a győzelem megszerzése volt.

Az erősen lehűlt levegőjű tornateremben a Zrínyi szervájával kezdődött az első játszma, de az első három pont az egrieké volt. Ennek ellenére a házigazdák hamar egyenlítettek, és jó játékkal, tartós három-négypontos előnyt szereztek. A szett közepére egyre jobban belelendültek a hevesiek, míg a fővárosi csapat tagjai felváltva hibáztak nyitásfogadásban és támadásban. Ennek eredményeként 16:15-ről előbb egyenlített, majd a két időkérés (16:17, 17:21) és egy taktikai csere ellenére 25:20-ra nyert az Eger (0:1).

A második szettben ott folytatta a Zrínyi, ahol az előző játszmában befejezte, aminek következtében az ellenfél 5:1-re meglépett. A hevesiek ászértékű szerváikkal kezdetben lehetetlenné tették a Honvéd támadásait. A továbbiakban sem sokat javult a helyzet hazai szemszögből, hiszen az alkarral feladható labdák nem csak a feladók, hanem a támadók munkáját is megnehezítették. Időkérések (8:14, 18:21) majd csere következett, aminek hatására javult a házigazda mezőnymunkája, eredményesebbek lettek a támadások, és 23:21-re felzárkózott a Zrínyi. Egy nyitásrontás egri játszmalabdát jelentett. Ezt még sikerült hárítania a hazai együttesnek, de ezzel csak késleltetni tudta a vendégek 25:22-es győzelmét (0:2).

Mit tehet egy edző, ha csapata 2:0-s vesztésre áll? Látja ugyan, hogy javul a játék, de valahogy nem áll össze úgy a csapat mozgása, mint ahogy azt megszokta és elvárja. Először is bízik bennük! Bízik, mert tudja, mire képesek. Mindezek okán Kovács István most sem változtatott a kezdőcsapatán, viszont egy helyet előreforgatott, s Lakatos Diana került a nyitósarokba!

A csapat meghálálta a bizalmat, nagyobb koncentrációval, pontosabb nyitásfogadással, és sokkal veszélyesebb szervákkal, javuló blokkokkal játszott. A szett első harmadában elsősorban Heim-Puskás Ivett kemény centertámadásaival három-négypontos előnyt sikerült tartósítania a Honvédnak. Majd egyre bátrabb, ügyesebb és főleg egyre lelkesebb játékkal olyan lélektani előnyt is szerzett a Zrínyi, aminek hatására, és az ellenfél időkéréseinek ellenére (7:3, 21:15) a különbséget tovább növelve biztos, kilencpontos, 25:16-os győzelemmel szépített az eredményen (1:2).

A negyedik játékrészt változatlan módon és összetételben kezdte a házigazda, és a harmadik szetthez hasonló eredményességgel folytatta. Egy cserével, időkérés nélkül, meggyőző, 25:15-ös győzelemmel 2:2-re egyenlítettek a fővárosiak.

A döntő játékrészben változatlan felállással, de olyan rossz nyitásfogadással kezdett a Zrínyi, hogy az egriek 3:0-ra megléptek. Ekkor egy időkérés és még egy ajándékpont után remek szériát produkált a hazai csapat, és 8:4-re fordított! A térfélcserét követően a négypontos előny hatására kissé megnyugodott a Honvéd. A játékosok lazítottak, mert azt hitték, zsebünkben a győzelem! Az ellenfél a lehetőséget megérezvén fokozatosan ledolgozta hátrányát, sőt 11:11-nél egyenlített!

Újabb pontot szereztek a hazaiak, majd az egri lányok ismét egyenlítettek. Ezzel a hajrával el is lőtték a puskaporukat a vendégek. 12:12-nél a Zrínyi játékosai úgy döntöttek, mozgósítják rejtett tartalékaikat, előszedik a rutint, és nem adják oda a meccset. Játékritmust váltottak, s a vendég időkérés ellenére (14:12) megszerezték a játszmát és meccset eldöntő pontot (3:2)!

A 98 perces mérkőzés során mindkét oldalon sok hibát vétettek a lányok. A bemelegítés ismételt elspórolása, és az egyes posztokon szereplő játékosok összeszokatlansága miatt az első és a második játszmában a Zrínyinél a görcsös küzdelem dominált. Ekkor szinte csak Heim-Puskás Ivett rutinja és dinamikája volt az, ami éltette a reményt, illetve átsegítette a lányokat ezen a nehéz időszakon. Később a csapat valamennyi játékosa felnőtt a feladathoz, ledolgozta a 2:0-s hátrányt, s ebből tőkét kovácsolva megérdemelten szerezte meg második 3:2-es győzelmét.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 2. forduló

Honvéd Zrínyi SE — VIKSZ-Agria RC-Eger 3:2 (—20, —22, 16, 15, 12)

Békásmegyer, 40 néző. Játékvezetők: Vígh A., Szombathelyi Zs.
Zrínyi: Nagy Cs., Lakatos D., Szoldán G., Váradi, Csomáli, Heim-Puskás. Csere: Ehmann (liberó), Szoldán A., László Zs., Fábián V. Edző: Kovács István
Eger: Kolman, Tóth R., Juhászné, Kovács A., Hajdu B., Róth. Csere: Nemes, Morcsányi (liberók), Gáspár H. Játékos-edző: Juhászné Tóth Mária

Junior: Honvéd Zrínyi SE — VIKSZ-Agria RC-Eger 1:3 (—9, —24, 12, —19)

Mint ismeretes, az együttműködési megállapodás alapján az Illés László által vezetett RUNKIL SE versenyzői játszották volna a Honvéd Zrínyi SE kötelezően előírt juniormérkőzéseit. A Zrínyi SE igazolásai révén lehetővé vált, hogy az utánpótlásközpont játékosai mellett három olyan röplabdázó is lehetőséget kapjon, aki a felnőtt meccsen is játszott. A bemutatkozás jól sikerült, mert a közös játék során akár fordított eredmény is születhetett volna. A 86 perces mérkőzésen csak az összeszokottsága miatt nyert az Eger. Junior képgaléria itt!

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: eger agria röplabda zrínyi honvéd nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr133290636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása