A Honvéd Zrínyi SE 3:2-re nyert a korábbi élvonalbeli játékosokat is soraiban tudó szegedi SZTE EHÖK SE Realio ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz első fordulójában. A találkozó képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A Zrínyi a bajnokság kezdetére túljutott a csapatépítés első lépésein, és pénteken a Közgáz SC-DSK ellen 3:1-re nyert edzőmérkőzésen.

A mérkőzés első játszmájában a házigazdák ponterős, gyors támadásaikkal, ászértékű szerváikkal alaposan meglepték a fővárosi csapatot. Néhány perc zavarodottságot és ijedtséget követően a játszma közepére pontban utolérte, majd sikeresen meg is előzte a szegedi lányokat a vendégcsapat. Hárompontos előnynél (15:18) maguk a fővárosiak sem gondolták volna, hogy hamarosan vesztesként fejezik be a szettet. Ehhez nem kellett más, mint a játszma eleji rossz nyitásfogadás megismétlése, amiért képtelenek voltak pontot érő támadásokat végrehajtani. Két időkérést és egy cserét követően összeszedettebb lett a Honvéd játéka, sikerült is felzárkóznia, de a 23:22-es állásnál elkövetett szervarontásunk miatt játszmalabdához jutott a Szeged. A hazaiak éltek a lehetőséggel, és megnyerték a szettet (25:22, 1:0).

A szett utáni pihenőben nagyobb koncentrációt, pontosabb nyitásfogadást, veszélyesebb szervákat és bátrabb játékot kért a Zrínyi csapatától Kovács István edző. Ennek elősegítésére Szoldán Anna helyett Csomáli Vivien került a feladóátló posztra, míg centerben Nagy Csenge váltotta László Zsófiát. A csapatunk az edző minden kérését megfogadva, végig vezetve, alig 19 perc alatt 25:17-re nyerte a szettet, s kiegyenlítette a játszmaarányt (1:1). A harmadik játékrészt változatlan összetételben kezdte a Zrínyi, és a második szetthez hasonló eredményességgel folytatta. Csere nélkül, magabiztosan, 25:18-as győzelemmel 2:1-re átvette a vezetést.

A negyedik játszmának már az elején látszott, hogy baj lesz a vendégeknél, mert remek szerváikkal ismét alaposan meglepték őket a szegedi fiatalok. A rossz nyitásfogadások és a gyengécske támadások nagy hátrányba taszították a fővárosi együttest (17:6). Időkéréssel és cserékkel sikerült lassítania a szegedi rohamokat a Honvédnak. Újra megtalálta a játékritmust a látogató, és hosszú, küzdelmes, sikeres labdameneteket követően megkezdte a felzárkózást. Szoldán Anna és Csomáli Vivien szervái nyomán 21:19-nél ismét nyílttá vált a játszma, de a Zrínyinek nem sikerült folytatnia a pontszerzési sorozatot. A kis megingást a szegediek ismét kihasználták, és a 26. percben 25:22-re győztek (2:2).

A 14 perces ötödik játszmában mindkét csapat remekül küzdött. A szett elején még kiegyenlített játék volt, de a hosszúra nyúlt, izgalmas labdameneteket rendre a házigazda nyerte. A szegediek 8:5-re vezettek a térfélcserénél, de Váradi Orsolya remek szerváival előbb egyenlített a Zrínyi, majd több sikeres centertámadást követően 11:8-nál már hárommal vezetett. Ezt a lelki előnyt további pontokra tudta váltani a budapesti együttes, amely Csomáli Vivien szerváit követően már játszma és mérkőzéslabdáig jutott. 14:10-es vezetésnél Kovács István időt kért! Intelmeinek hatására, illetve Juhos Rozália szerváját követően meg is lett a tizenötödik, a játszma- és meccsgyőzelmet jelentő pont (2:3).

A látottak alapján elmondható, hogy a közel kétórás mérkőzésen a vendégcsapat megérdemelten győzte le a jó játékerőt képviselő SZTE-EHÖK SE együttesét. A győzelem kivívásában dominált a küzdeni tudás.

A Honvéd Zrínyi SE következő bajnoki mérkőzését október 9-én, vasárnap 11 órától játssza Békásmegyeren, a VIKSZ-Agria RC-Eger ellen.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 1. forduló

SZTE-EHÖK SE Realio — Honvéd Zrínyi SE 2:3 (22, —17, —18, 22, —11)

Szeged, 50 néző. Játékvezetők: Oláh B., Baracsi
Szeged: Csintalan, Páder, Molcsányi P., Krcelic, Morvai, Bíró A. Csere: Fodor Cs. (liberó), Szórád E., Pelle, Csordás. Edző: Csíkos Gábor
Zrínyi: Kiss V., Lakatos D., Szoldán G., Váradi, Szoldán A., László Zs. Csere: Ehmann (liberó), Csomáli, Nagy Cs., Juhos. Edző: Kovács István

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: szeged röplabda zrínyi honvéd nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr443273928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása