A magyar röplabdázás egyetlen világbajnoki aranyérmét a férfi veterán-válogatott szerezte, amely 1991 szeptemberében Buenos Airesben 3:0-ra legyőzte a brazilokat a döntőben.

A csapatnak tagja volt a sportág két felejthetetlen legendája, a 265-szörös válogatott Tatár Mihály és a nemzeti csapatban 266-szor szereplő Buzek László. Ő ketten, valamint Nagy István, Mondi József, Petrekanits Máté és Sárossi György összesen 965-szörös válogatottak, az együttes Dávid Lászlóval, ifj. Kiss Lajossal, Lukács Györggyel és Stevik Péterrel volt teljes.

A világbajnokok most ismét összejöttek egy kicsit nosztalgiázni Nagy István birtokán, és mosolyogva emlékeztek a döntő előtti pillanatokra: miután alig álltak a lábukon a fáradtságtól, melegítés helyett egyszerűen a forró zuhany alá álltak, majd megtörülköztek, és legyőzték a brazil csapatot.

Ugyanebből a gárdából heten részesei voltak 1994-ben az ausztráliai veteránolimpián veretlenül kivívott sikernek.

(forrás: nso.hu)

Címkék: veterán röplabda tatár buzek

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr653264346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása