Tizenegy meccs, két nap alatt!

 2011.09.22. 18:21

Ilyen is ritkán fordul elő: hétfőn kivételével a hét minden napjára jut röplabdameccs. Pénteken kezdődik a dömping, hiszen a férfiaknál szimpla, a nőknél duplafordulót rendeznek, és rajtol a női Közép-európai Liga alapszakasza is! Beharangozó!

NB I, férfiak, alapszakasz, 3. forduló

DUNAFERR SE — FINO-KAPOSVÁR

(szeptember 23. péntek, 17 óra 30 perc)
A dunaújvárosi fiatalok az eddigi két körben magabiztos játékkal verték otthon a Nyíregyházát, és idegenben a Debrecent. Mindkét összecsapáson elegendő volt három játszma a győzelem megszerzéséhez. Az igazi értékmérő azonban pénteken következik, amikor a bajnokság egyik legerősebb játékoskeretével rendelkező Kaposvár lép pályára Dunaújvárosban. A somogyiak az első fordulóban szabadnaposak voltak. A második fordulóra kisorsolt Kecskemét elleni találkozójukat pedig szerda este játszották. A nyári felkészülési tornákon kétszer is megmérkőztek az újvárosiak a somogyiakkal, igaz a válogatottban szereplők nélkül. A Dunaferr SE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor kíváncsian várja a pénteki összecsapást.
— Ezen a találkozón lemérhetjük majd, hogy hol a helyünk az idei bajnokságban — vélekedett a tréner. — Kiderülnek azok a hiányosságok, amelyekben fejlődnünk kell. Szerencsére teljes kerettel készülhetünk a rangadóra. A betegek és sérültek meggyógyultak, mindenki teljes intenzitással készül a meccsre. A felkészülés alatt két szoros mérkőzést játszottunk a Kaposvár ellen. Kíváncsian várom, hogy éles szituációban mit fogunk nyújtani. Várjuk a nézőket a lelátóra, hiszen a csapat keményen dolgozik, így megérdemli a bíztatást. A belépés ingyenes lesz, ráadásul a játszmák között különböző ajándékokat sorsolnak majd ki a nézők között.
A mérkőzés részletes előzetesét ide kattintva olvashatják! A forduló rangadójáról helyszíni tudósításban számol be a hunvolley.blog!

Tippünk 1:3

CSEPEL — SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI
(szeptember 24. szombat, 17 óra)
A Csepelnek ez lesz a második meccse — mert a második fordulóban szabadnapos volt —, az első körben némi meglepetésre aránylag simán, 3:0-ra kikapott a városi rivális MAFC-tól. A szolnokiak Dágon és otthon a MAFC ellen is 3:0-ra kaptak ki, leginkább a nyitásfogadásukkal volt probléma. Két nyeretlen csapat találkozik tehát, és ezen az alsóházi rangadón is sokat számíthat a hazai pálya előnye, illetve az oly sokszor hangoztatott koncentráció, amellyel eddig mindkét oldalon problémák voltak. Megközelítőleg azonos tudású együttesek találkozóján csepeli sikert tippelünk.

Tippünk 3:1


VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA —DEBRECENI EAC
(szeptember 24. szombat, 17 óra 30 perc)
A borsodiak elhullajtottak egy játszmát Nyíregyházán, tehát a saját bőrükön érezték, hogy bizony nem árt vigyázni az NB I-ből érkezett csapatokkal. Minden bizonnyal a Debrecent sem fogják lebecsülni, és mivel nincs azonos súlycsoportban a két együttes, elég valószínű, hogy sima hazai siker születik.

Tippünk 3:0

DÁGI KSE — NYÍREGYHÁZI FRK
(szeptember 24. szombat, 18 óra)
Mindenki felkapta a fejét a hír hallatán: szettet nyert a Nyíregyháza a Kazincbarcika ellen! Bár ezért még az új pontrendszerben sem jár semmi, kétségtelenül elismerés illeti a szabolcsiakat. Valószínűleg a dágiak körében is kivívták maguknak a tiszteletet, ezért a kistelepülés katlanjában fokozottan figyelnek majd a jól megszokott pontos nyitásfogadásokra, és a mostanában még a korábbinál is veszélyesebb és hatékonyabb bombaszervákra!

Tippünk 3:0

MAFC-BME-MAPEI — SÜMEGI RE
(szeptember 25. vasárnap, 16 óra)
Meglehetősen gyanús a MAFC! Mióta feljutott az élvonalba a káposztásmegyeri csapat, rendre gyengén, döcögősen kezdi a bajnokság alapszakaszát, most viszont szárnyal! Győzelem a Csepel ellen, illetve Szolnokon, mindkétszer 3:0-ra, mindezt több hiányzóval! Mi történhetett az együttessel? A fővárosi röplabdarajongóknak persze remek hír, hogy kiváló formában van a MAFC, hiszen így garantáltan jó meccseket láthatnak a gimnázium tornatermében. A sümegiek valószínűleg már nem ennyire boldogok, mert két vereség után szeretnének megindulni felfelé a tabellán. Állítólag Kazincbarcikán is stílusosan, olykor hatékonyan játszottak, aztán a második fordulóban, a Dág ellen szettet is nyertek, és kivívták az ellenfél elismerését, tehát úgy tűnik, Fehér Tibor munkája idővel tényleg eredményre vezethet. Talán már vasárnap? Erről a mérkőzésről is helyszíni tudósításban számol be a hunvolley.blog!

Tippünk 3:0

Szabadnapos: Kalo-Méh-Kecskeméti SE

NB I, nők, alapszakasz, 3. forduló

ÚJPESTI TE — TFSE-KRA

(szeptember 22. csütörtök, 18 óra 30 perc)
Pénteken a Vasas otthonában kezdi a Közép-európai Liga alapszakaszát az Újpest, így szinte biztos, hogy egy nappal korábban a TF ellen az a juniorcsapat szerepel majd, amely már a Tatabánya elleni szezonnyitó bajnokin is pályára lépett. Tehetséges, fiatal, ügyes, sokra hivatott játékosokról van szó, azonban a háló túloldalán ezúttal tapasztaltabb ellenfél áll majd.

Tippünk 1:3

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI — PALOTA RSC
(szeptember 23. péntek, 17 óra)
A Palota első olyan bajnokija ebben a szezonban, amelyet korábbi NB I-es csapat ellen játszik. A Gödöllő és a Békéscsaba ellen nem volt reális esélye a fővárosi együttesnek, és ezúttal is inkább a borsodiak számítanak favoritnak, de a rákospalotaiakat az új rendszerben a pontszerzés is motiválhatja, illetve az, hogy végre hozzájuk hasonló játékerőt képviselő rivális ellen mérhetik le, hol tartanak. A Miskolc alaposan megverte a Szolnokot (3:0), aztán Veszprémből is győztesen tért haza, tehát nagyon úgy tűnik, már a szezon elején jó formában van Toma Sándor edző csapata.

Tippünk 3:1

BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM – VESZPRÉMI EGYETEMI SC
(szeptember 23. péntek, 17 óra)
A somogyi megyeszékhelyen hagyományosan nem megy a Veszprémnek. Az elmúlt években egy bravúros, 3:0-s győzelmen kívül csak kudarcok érték a bakonyiakat Kaposváron. A VESC erősödött, a BITT gyengült a nyáron, a helyzet mégsem egyértelmű. A veszprémiek ugyanis kikaptak Békéscsabán (0:3), aztán otthon a Miskolc ellen is (2:3). A kaposváriak még ennél is hajmeresztőbb idénykezdetet produkáltak, ugyanis előbb reményteljes játékkal győztek a Budai XI SE ellen (3:0), aztán úgy kaptak ki Szolnokon 3:0-ra, hogy a harmadik szett 25:4 volt... Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy a fiatal somogyiak melyik arcukat mutatják szombaton. Szerintünk a szebbiket!
Szorgalmasan készülnek a kaposvári lányok a bajnokság harmadik mérkőzésére. A csapat tartalékos, ugyanis Harmath Zsófia betegség miatt hetekre kidőlt a sorból.
— Próbálunk a legelső hazai mérkőzésünkre támaszkodni, mert az elég egységes játékot mutatott. Ezt sulykoljuk a héten, hogy muszáj egymást segíteni a pályán, és csak így tudunk nyerni. A Veszprémmel mindig jó mérkőzést szoktunk játszani, most is ilyet várok, hajtós, pörgős játékot — mondta Pálfy Marianna, a Kaposvár edzője.
— A Miskolc elleni vereségünk egyik oka a roppant gyenge nyitásfogadás volt — mondta Katona Péter, a Veszprém edzője. — A másik pedig az, hogy fizikálisan még nem tudtuk utolérni magunkat. A Kaposvár jól mezőnyöző, technikás csapat, amely ellen csak akkor lehet esélyünk nyerni, ha képesek vagyunk nyitásfogadásban javulni.

Tippünk 3:2


TEVA-GÖDÖLLŐI RC — BSE
(szeptember 23. péntek, 18 óra)
A forduló rangadója egyben a Gödöllő első komoly meccs lesz, hiszen eddig a Palotával és a Tatabányával találkozott. A BSE ilyen szempontból már átesett a tűzkeresztségen, hiszen legyőzte az Újpestet. Két remek csapatról van szó, nagyszerű mérkőzésre van tehát kilátás, amelyen a hazaiaknak okvetlenül szükségük lesz a nagyobb ütőerejük fitogtatására, ha nem akarják, hogy a székesfehérvári stílusban mezőnyöző városmajoriak ugyanúgy kibabráljanak velük, ahogyan tavaly a MÁV Előre tette. És mint tudjuk, van közös halmaz...

Tippünk 3:2

BÉKÉSCSABAI RSE — TATABÁNYAI VOLÁN SE
(szeptember 23. péntek, 18 óra)
A Tatabánya edzője elégedett volt játékosai teljesítményével a Gödöllő elleni meccs után. A Volán célja ismét a tisztes helyállás lehet.

Tippünk 3:0


BUDAI XI SE — SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI
(szeptember 23. péntek, 18 óra)
Egy újabb alsóházi rangadó, ahol az eddig nyeretlen fővárosiak azt a Szolnokot fogadják, amely előbb simán kikapott Miskolcon, majd simán nyert a Kaposvár ellen. Idegenben tehát nem volt valami acélos Litkei Gábor együttese, de itt a remek lehetőség a javításra, hiszen a budaiak játékoskerete nemrég állt össze, és még messze vannak a csúcsformától. Két fontos meccset vesztettek (Kaposvár, TF) és most ismét egy hasonló erősségű riválissal találkoznak, tehát még mindig nem késő belekezdeniük a pontgyűjtögetésbe, mert aztán jönnek a nagyok, akik ellen sokkal nehezebb lesz... Meglepetés lenne a Budai XI SE győzelme, de ha a játékosok két órára megfeledkeznek a problémákról, és tudásuk legjavát nyújtva, felszabadultan próbálnak röplabdázni, bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is!

Tippünk 3:2

A negyedik forduló mérkőzéseit vasárnap rendezik.

Közép-európai Liga, nők, alapszakasz, a 11. fordulóból előrehozott mérkőzés


VASAS-ÓBUDA-HOFEKA — ÚJPESTI TE
(szeptember 23. péntek, 18 óra 30 perc)
Stílszerűen a két újonc magyar csapat egymáselleni meccse nyitja a regionális sorozatot. A fiatalság és a rutin markáns összecsapása lesz ez a meccs, és a két klub egész szezonon át tartó rivalizálása is. A Vasas kezdőhetesének „legidősebb” ragja az új csapatkapitány, a 21 éves Milovits Júlia, az újpestiek viszont továbbra is ragaszkodnak a rutinos röplabdázókhoz, így Rácz Márta, Ancsin Ildikó és Battlay Krisztina mellé visszahozták Nagyné Mátrai Veronikát, és leigazolták Czakó Máriát, Grózer Annát illetve Mester Orsolyát. Hozzájuk képest Kapuvári Melinda és Kovács Tímea még tinédzser, de nehogy ezen bárki megsértődjön, mint azon a bizonyos — ide kattintva olvasható — öt évvel ezelőtti cikken! A Vasasnál 2006-ban is megmosolyogták a magasabb átlagéletkorú BSE-t, aztán a szezon végén a városmajoriak visszamosolyogtak, bajnoki aranyéremmel a kezükben.
De visszatérve a pénteki meccsre, Újpesten nem csinálnak titkot belőle, hogy még nincs teljesen kész a csapatuk, mert nem az alapszakasz legelején szeretnék a legjobb formájukat nyújtani, így ezúttal minden bizonnyal Sándor Renáta klasszisa dönthet majd az óbudaiak javára.

Tippünk 3:1

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap, kapos.hu, Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1 közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr173246587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása