Ma (szerda) 18 órától összecsap egymással a két nagy rivális, a Kaposvár és a Kecskemét a férfi NB I alapszakaszának második fordulójában! A meccs élőképes közvetítése ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzés egyébként a helyszínen ingyen tekinthető meg, hiszen a somogyi egyesület elnöksége úgy döntött, hogy ezúttal nem szednek belépőjegyet.

A két klub rivalizálása több évtizedes múltra tekint vissza, de csak a közelmúltra jellemző, hogy szinte minden döntőben összetalálkoztak. 2007 tavaszán még a Kazincbarcika volt a kaposváriak ellenfele a bajnoki- és a Magyar Kupa-fináléban is, egy évvel később aztán a bajnoki aranyéremért már egymással csatáztak. A kupában már az elődöntőben összefutottak. 2009-ben mindkét fronton ők ketten voltak érdekeltek a végső párharcban, de ezeket a találkozókat még rendre a Kaposvár nyerte, nem ritkán 3:0-ra!

Aztán eljött a 2010-es esztendő, amikor a bajnoki középszakaszban a Kecskemét hazai pályán 3:0-ra elverte nagy ellenfelét! A Magyar Kupa döntőt az alföldi városban rendezték, és 1500 néző előtt egy fergeteges, felejthetetlen mérkőzést játszottak, amelynek ötödik szettjében a kecskemétieknek is volt meccslabdájuk, de végül 20:18-ra a Kaposvár nyert. A bajnoki fináléban 2:0-s összesített somogyi előnyt követően a Kecskemét idegenben tudott győzni, de végül ezt a sorozatot is a kaposváriak nyerték.

Idén tavasszal szintén a középszakaszban, és szintén hazai pályán győzött a Kecskemét (3:2), a kupában már az elődöntőben összefutottak, és bár a kecskemétieknek reális esélyük volt a sikerre, nem éltek vele, 3:1-re kikaptak, a bajnoki fináléban pedig idén nem tudtak meccset nyerni.

Címkék: kecskemét kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr833242636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása